10 divattrend, amire biztosan emlékezni fogunk 2017-ből

 

Stylistként a legfontosabb hitvallásom, hogy segítsek az ügyfeleimnek kiteljesíteni és megélni a személyiségüket az öltözködés eszközével – de ez messze túlmutat azon, hogy az éppen legaktuálisabb divattrendeket bemásoljuk az ügyfél ruhatárába. Természetesen nagyon inspiráló az az iránymutatás, amit a legfrissebb trendek mindig képviselnek, de stylistként fontosnak tartom, hogy ezeket testreszabjuk – így saját magam esetében is szeretem őket keverni és a saját stílusomra formálni.

Közeleg az év vége, úgyhogy a mai bejegyzésben kicsit visszatekintünk és felidézzük az idei év 10 legemlékezetesebb divattrendjét, megspékelve néhány praktikus tippel! Vállvillantós felsők, choker nyaklánc, színes szőrmék – csak néhány azok közül a ruhadarabok és kiegészítők közül, amik 2017-ben (is) elárasztották a boltok polcait, na és az utcán is egymás után jöttek szembe az emberrel. Figyelem, a legtöbb a lenti listából jövőre is hódítani fog, úgyhogy érdemes megfogadnotok a rájuk vonatkozó #styledbycsillu tippjeimet ☺

 

  1. A culotte nadrág

A culotte egy 3/4-es hosszúságú, bő fazonú nadrág, ami kifejezetten előnyösen mutat a magas lányokon, ők ráadásul bátran viselhetik akár laposabb cipővel is. Az alacsonyabbaknak egyértelműen magassarkúval együtt ajánlom, például ahogyan én is szeretem hordani: a magam 165 centijével egy magasított derekú megoldást választottam magassarkú cipővel, így nyújtva optikailag a lábaimat.

img_5957_1.PNG

2. Western öv

Az idén ismét hódító Western stílusú öv olyan statement darab a ruhatárunkban, amellyel bármilyen egyszerű, akár farmer-póló kombót is fel tudunk dobni. 2017 nyarán főként mint deréköv bukkant fel, de a Western stílusjegy többi motívuma is megjelent, például a rojtokkal hasított bőr.

 

img_5976_1.PNG

3. A „mules”

A bebújós cipők (mules) hatalmas sikert arattak az idei évben – ha beszereztél egy ilyen darabot, egészben biztos, hogy jövőre is előveheted a gardróbodból. Azt tapasztaltam, nyári változatában is sokan óvatosak még ezzel a 90-es éveket idéző papucsszandállal – hát még a téliesített, szőrmetalpú verziójával, amelyekből mindenféle extrém színváltozat került a boltok polcaira. Én személy szerint nagyon szeretem a papucsszandálokat, mert kényelmesek, jobban fogják a lábat, mint egy egyszerű papucs, ráadásul mindennel jól kombinálhatók, legyen szó, rövid vagy hosszú nadrágról, szoknyáról.

 

img_9213.jpg

 

4. „Off shoulder” felsők, ruhák

Tavaly a hasat villantó crop topok hódítottak, idén viszont a kivágás már a váll- és karrészhez került, és ezzel megjelentek a vállnélküli felsők és ruhák. Kinek ideális ez a divattrend? Ha csapottabb a vállad, egy ilyen ruhadarabbal optikailag tudod szélesíteni az összhatást.

 

img_9214.jpg

 

 

5. Pantalló

Az idén szupertrendi pantallós nadrágokat mindenképpen magassarkúval ajánlom – sőt, az igazán bátrak a pantallót akaszthatják a cipőn kívülre is! Magassarkú ide vagy oda, ez az apró rafinéria sportosabb összhatást kelt, egy igazi streetstyle szett!

 

896a6153.jpg

 

6. Válltömés

A divat örök körforgásában idén sok-sok 90-es éveket idéző trend felbukkant újra: a choker nyakláncoktól kezdve a trapéznadrágon át a válltömésig sokszor megidéztük a húsz-huszonöt évvel ezelőtti korszakot. A válltömés is egy megosztó trend, de fel kell ismerni: ha vállban gyengébb vagy, kiválóan formálhatja az alakod egy jól megválasztott válltöméses blézer.

 

img_9215.jpg

 

7. Színes bokacsizmák

Míg tavaly a combcsizmák mentek nagyot, idén ősszel a lábra simuló, zipzár nélküli harisnyacsizmák robbantak be. A piros, glitteres vagy éppen metálszínű extrém verzióktól kezdve a szivárvány minden további színében találunk belőlük a boltok polcain – többnyire kockasarokkal ellátva. Az ilyen kockasarkú bokacsizmák gyakorlatilag mindenkinek jól állnak. Akár szoknyával, akár nadrággal hordod, nagyon nőies összhatást fog eredményezni. Én például szeretem picit visszahajtani a nadrág szárát, ha ilyen csizmát veszek fel, vagy esetleg eleve olyan nadrágba bújni, ami az idén népszerű rojtos, rövidített fazonnal rendelkezik és kiválóan mutat egy ilyen csizmával.

 

_dsc8362.jpg

 

8. Hímzés hímzés hátán

Még év elején jelentek meg a farmerek zsebrészén a hímzett virágminták, majd az év során annyira továbbgyűrűzött ez a trend, hogy a táskáktól kezdve a csizmákon vagy akár sportcipőkön át még a choker nyakláncokig is mindenütt felülötte a fejét a hímzésminta.

Emellett menőnek számított idén a necc, de igazán 2017-es divat a bársony és a flitter is. Nyáron debütált aztán a kagylógyöngy, amivel még most télen is előszeretettel díszítik a pulcsikat.

Ezen a fotón egy hímzett neccpóló van rajtam, szóval kombóztam az idei trendeket, és az összhatás szerintem megidézi a bohém fesztiválok hangulatát ☺ Ráadásul, egy csomó trendi felvarrót és rávasalható hímzett mintát is lehetett kapni, így akár magunknak is feldobhattuk teljesen egyedi, kreatív módon a ruhadarabjainkat.

 

896a9188.jpg

 

 

9. A szőrmék

Jól tetted, ha idén ősszel beszereztél egy színesebb szőrmét, mert ezek jövőre is menni fognak – sőt, egy ruhadarabon akár több különböző színű szőrme is megjelenhet. Mondanom sem kell, hogy természettudatos fashionistaként csakis a műszőrme jöhet szóba! Idén nagyot mentek a blézer fazonú szőrmekabátok, mint amilyen a képen rajtam is van. Trendek ide vagy oda, szerintem egy műszőrme kabát alapdarab, mert elegáns, időtálló és nem utolsósorban: nagyon meleg.

 

_dsc8196_1.jpg

 

csilla-2_1.jpg

 

10. A barett sapka

Szandi után szabadon te is ruházz be egyre ☺ Sikkes, francia nőket idéző trend a barett sapka, ami ugyan nem olyan kényelmes (a filcanyag például szúrós kicsit), cserébe melegnek sem mondanám, de garantáltan feldobja a téli szettedet!

 

csilla-109_1.jpg

 

Ti idén milyen divatos ruhadarabokkal bővítettétek a ruhatáratokat?

 

Ezúton is békés, boldog karácsonyt kívánok nektek!

 

Ha úgy érzed, szükséged van egy kis segítségre abban, hogyan is igazodj ki a legújabb divattrendek világában, vagy szeretnéd megtalálni vagy éppen megújítani a stílusodat, fordulj hozzám bizalommal!

És persze kövess itt a blog.hu-n, az Instagramon vagy a Facebookon sok-sok további tippért és divatösszeállításért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr3513514241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása