Trendelőrejelzés: 5 anyag és minta, ami menő lesz 2018-ban

 

Vannak évek, amikor igencsak nagyot változik a divat iránya és formabontó új trendek jönnek be akár az anyagválasztást illetően is. Azt kell mondjam, az idei év nem ilyen lesz, már ami az anyaghasználatot és mintákat illeti. Inkább úgy fogalmaznék, azok az anyagok, amelyekkel a szélesebb nagyközönség tavaly már kezdett megismerkedni, idén igazán nagyot szólnak majd. Vegyük végig a mai posztban, melyek is ezek!

A kifutókon minden trend extrém formában jelenik meg - az ebben a posztban kiemelt ötre a Harper's Bazaar válogatásából mutatok példákat (sorban Balenciaga, Dior, Erdem, Celine, és Calvin Klein):

kifuto.jpg

a kockás, az áttetsző, a fodros, a tollas, és a platszik

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a fast fashion boltok kollekcióiba miként fognak majd bekerülni, hogyan dolgozzák fel ők a szélesebb nagyközönség számára ezeket a divatirányokat.

 

1. A kockás

Ebben a listában is az extrémebb, illetve a nőiesebb megoldások dominálnak, de az idei év során egy maszkulinabb hatást eredményező anyagminta is hódítani fog: méghozzá a kockás. Könnyen elérhetünk vele egy komolyabb irodai megjelenést, de állásinterjún is jó benyomást gyakorolhatunk egy kockás szoknya - zakó kombóval.

 

896a6122.jpg

2. Az áttetsző

Idén a sokat sejtető, szexi, áttetsző anyagok felsőkön, nadrágokon, szoknyákon egyaránt visszaköszönnek majd. Ha megfelelően kombinálod, nem fogsz közönséges hatást elérni, de az aranyszabály itt is az, amit sosem győzök emlegetni: a kevesebb néha több, ne mutass meg mindent. ;) 

Nyáron kifejezetten könnyedek és szellősek lesznek az áttetsző anyagválasztású ruhadarabok, na és nem utolsósorban: szuperszexik! Ha nem áll messze tőled, hogy kicsit kihívóbb legyél, akkor kísérletezz bátran ezekkel a trendekkel! Én például ebben az összeállításomban arra törekedtem, hogy egy nőies, elegáns, kifinomult összhatást érjek el az átlátszó (és fodros!) felsőmmel:

 

896a9172.jpg

 

3. A fodros

Fodrok mindenütt - a tavalyi nyár egyik szlogenje lehetett volna, már a divatérzékenyek számára. Na, idén a fodrok eljutnak azokhoz is, akik amúgy kevésbé trendkövetők, ugyanis annyira menők lesznek idén, hogy nem lehet őket kikerülni a boltokban. 

Legyen szó olyan rafinált, fodros ujjmegoldásról, mint ami ezt a rajtam lévő fehér felsőt megbolondítja, vagy éppen fodros ruhákról, szoknyákról: egy nagyon játékos, nőies és figyelemfelkeltő trendről van szó. Nem csak szép, hanem ráadásul nagyon fiatalos benyomást kell, kismellűek esetében pedig szépen hangsúlyoz és kiemel ott, ahol szükség van rá.

 
896a7940_1.jpg

 

 4. A toll

A toll egy extrém és macerás anyag, amit például tisztítani sem annyira könnyű. Elsősorban kiegészítőként tudom majd elképzelni az idei ruhatárakban, mint például egy statement fülbevaló vagy fejdísz, esetleg egy tollal díszített papucs. De ha merészebbet szeretnél gurítani, bátran szerezz be egy olyan kulcsdarabot, mint a Celine kollekciójában látható tollal szegélyezett ruha! Bárhogy is, mindenképp legyen csak rajta a trend-radarodon :) 

5. A plasztik

Talán a poszt és az idei év legmegosztóbb anyagát hagytam utoljára: térhódításra készül ugyanis a plasztik! Ha most a fejed csóválod, megnyugtatlak: lesz még időd barátkozni vele, ugyanis minden fast fashion boltban visszaköszön majd - és nem csak esőkabát formában :D 

 

img_3895-2.jpg

Neked hogy tetszenek? 

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr2513617140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása