Trendelőrejelzés a magyar kifutóról
Nyári divat a BCEFW-n

img_5705.PNGHétvégén megrendezésre került a Bálnában a Budapest Central European Fashion Week, ahol a magyar divatvilág színe-java megjelent. Szebbnél szebb ruhacsodákat láttam, amiket igyekeztem kategorizálni és összesíteni Nektek a jövő év trend színei, mintái és anyagai alapján. Muszáj megjegyeznem, hogy ezek a kategóriák nincsenek kőbe vésve, megpróbáltam kiragadni a tervezők legmarkánsabb jegyeit és egy csokorba gyűjteni, természetesen vannak átmenetek.

 

Fáradt natúrszínek

img_5699.JPGCeleni, Nanushka, Peter Mero, Elysian, CAKO

 

A jövő év határozottan a neutrálisabb színekről fog szólni: földszínek, fáradt törtszínek lesznek jellemzők. A 2020-as év a színtípusokat tekintve a nyár típusé lesz, de én sosem szerettem ennyire határok közé szorítani az embereket, a fentiek közül egy jól megválasztott csillogóbb kiegészítővel, vagy erős rúzzsal a teleknek is bátran ajánlom.

Na de most a ruhákról. A sort Celeni és Nanushka kezdi a stílusjegyeikhez tökéletesen passzoló bohémabb lazább viseleteivel, Cselényi Eszter darabjai többségében átlapoltak, amit kifejezetten ajánlok akár erősebb alkatra is, hiszen ügyesen megkötve tökéletes sziluettet ad. Sándor Szandra a horgolt és rojtos technikákat csempészte be az új kollekciójába az oversize táskák mellett.

Elysiannal folytatom a sort, aki pár fáradt színnek korántsem mondható extra színű fürdőruhát dobott be az új kollekciójába, igazán üde színfolt volt a plisszírcsodák mellett.

Cako Kinga sárga színe pedig maga volt az álom, a kollekcióban többször is megjelent, ahogy a fantasztikus ujjmegoldása is, amibe nem titkolva de teljesen beleszerettem.

A végére hagytam az egyik titkos kedvenc tervezőm Merő Pétert, aki ahogy mindig, most is a nőies nőt vette alapul, derékhangsúlyos sziluettjeivel. A sliccelés, a pántok elhelyezése, a redők a ruhán mind-mind hátborzongatóan tűpontosak. Imádtam!

Még több fotó a galériában:

 

Fényes anyagok

img_5702.JPGSentiments Couture, Szegedi Kata, ABODI, Varga Viktória, Katti Zoob

 

A fényes, színjátszós anyagok, a flitterek már az idei év nagy slágerei is voltak, de nem változik ez a következő évben sem, a tél típusok nagy örömére!

Balról jobbra haladva kezdeném először is a Sentiments Couture márkával. Joó Beatrix neve egybeforr az ikonikus körgalléros megoldásával, amivel engem újra és újra levesz a lábamról, ahogy ezzel a magasan sliccelt fényes szoknyával is. A kollekció egésze extravagáns és mégis nagyon harmonikus és nőies volt.

Nagyon örültem, amikor megláttam Szegedi Kata nevét a program palettán, mindig nagyon merészen és határozottan választ színt és anyagot és a szabásvonalaival is ezt viszi végig. Femme fatale!

A mitológia folytatódik Abodi szerzeteivel, amiket a kifutón a szemünk előtt felvonultatott. Számára a divat igazi önkifejezés, ahogy az emberek nemisége is egy spektrum, úgy a divat is egy széles skálán mozog, ahol a minták halmozása, a bőr, a hologramos anyagok jól megférnek egymás mellett.

Varga Viktória most debütált a BCEFW kifutóján és határozottan kijelenthetem: óriási antrèval. Élénk színeivel és ikonikus szalag-technikájával az organza mellett tüll és csipke anyagokat is behozott az új kollekciójába, ami csak ráerősített eddigi munkásságára: éljenek hát a nagybetűs Nők!

A sort végül, de nem nem utolsó sorban Zoób Kattival zárnám, aki igazi dzsungel hangulatot teremtett az állati jegyekkel, mint a plasztikus állat motívumos nyakláncok és állatfej mintás ruhadarabok. Az egészre csak rádobott maga a zeneválasztás, csak ámultam és bámultam.

 Még több fotó a galériában:

Bloom - Virágozz fel!

img_5700.JPG

Tomcsanyi, Kerényi Virág, Nora Sarman, Maison Marquise, Romani Design

 

A virágminta igazi klasszikusnak számít, ami gyakorlatilag örök divat, mert sűrűn visszatér a kifutókra (vagy el sem megy onnan?!). Mindegy is, a virágok a természetet, az életenergiát és nőiességet hangsúlyozzák. A képeken is látható apróbb mintákat bátran ajánlom minden testalkatra, viszont a nagyobb minták könnyen erősíthetnek, ezért ilyenkor kisebb felületen és óvatosan használjuk.

A sort Tomcsányi Dóra ruháival kezdeném, aki a virágmintán kívül a geometrikus vonalak és színes párducminta mellett tette le idén a voksát. Nagyon bohó, nagyon fiatalos, nagyon friss.

Kerényi Virág maga a megtestesült extravagancia, a Flora&Fauna világott keltette életre. Az összes modell lookja mintha egy kis történetet mesélne el, volt aki extra kalapot kapott, valaki egy piros fényes bőr derékövet, de az sem volt meglepő, hogy az egyik model teljes arca glitterrel volt kifestve. A kerek övcsat és a ruhák western stílusa mégis egy egységbe hozta össze az egészet, bevállalós volt és egyedi.

“Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik. -“ Ez az érzés futott át rajtam, amikor a moralyló tömeg elcsitult, ahogy Sármán Nóra első nimfája libbent végig a kifutón. A bemutató mint egy illuzió mutatta be Nóriék legújabb vízióit mezítlábas tündérlényeivel, ahol a gazdagon applikált virágok és púderes tüllök kapták a főszerepet. Tökéletes volt a párosítás a Vecsei Millinery kalapjaival és fejdíszeivel, amik a legszebb duettet játszották Nóri ruháival.

A sort Maison Marquise bemutatásával folytatnám, aki virágmintákat és fényes anyagokat hozott legújabb kollekciójába. Szinte már védjegyévé vált az élénk színű harisnya és az extra gagjeivel, mint a titkárnős szemüveg, vagy a modellek kezében lévő Harper’s Bazaar nagyon jól megtestesítette a mai modern nőt.

Ha pedig virágminta, akkor természetesen Romani Design. Erikáék a roma kultúrát és életérzést vitték át idén is a kollekciójukon, ahol a fájdalmas és szerelmes aláfestű zenék teljesen megérintették minden ott jelenlévő, ahogy az én szívemet is. A kollekció kedvenc darabja számomra ez a kimonó volt, de hosszú szoknyákban és pörgős szoknyában sem volt hiány.

 Még több fotó a galériában:

Gratulálok a tervezőknek és a BCEFW és Magyar Dizájn és Divatügynökség csapatának, akik side eventekkel és egyéb programokkal színesítették az elmúlt hetet! Éljen a magyar divat!

Képek: Peter Jordanoff

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr1014789690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása