Bejön a batik? Így hord a tavasz trendjét!

Amikor már azt hinnénk, nem lehet tovább fokozni a retrómániát, itt a legújabb trend - a batik minták! A tavaly ősszel rendezett divathetek egyik slágere volt ez a megoldás és mostanra nálunk is megjelent az üzletekben. A mai posztomban megmutatom nektek, hogyan tudjátok ügyesen feldobni a tavaszi ruhatáratokat egy-egy batikolt darabbal!

borito-batik.PNG

Kifutókon

Elsőként lássuk az inspirációkat - a batik hódított a kifutókon szeptemberben, ott volt a Prada, Stella Mccartney, Dior, Prabal Gurung, John Elliott, és az R13 bemutatóin egyaránt!

Street Style

És ahogy az megszokott, az őszi kifutók után múlt héten a New York divathét alatt már az utcai outfitek között bukkant fel a batik. A késő ősz - kora tavaszi időben a kulcs a rétegezés és egy batik mintát csempészve az összeállításodba remekül hozhatsz létre egy lezser outfitet!

Tavaly domináltak a monokróm pasztell/fagyi színek, de 2019-ben hódítanak az élénk színösszeállítások és ebbe a vonalba tökéletesen illeszkedik a batik minta. Bátran válasz egy szivárványszín batikolt mintát, hogy ha szeretnéd egy játékos, fiatalos megoldással feldobni a szetted!

Párosításnak remek megoldás a farmer, idén tavasszal ugyanis a koptatott denim anyagok a menők. Egy jól választott kabát vagy ruha tökéletes lehet egy statement outfithez, de vigyázz arra hogy az alkalomhoz öltözz, ne ess túlzásba! Ha egy szolidabb megoldást szeretnél, akkor válaszd a batikot a kiegészítőkben: legyen az egy sál, kalap, táska, vagy cipő.

Kedvenceim

És egy kis segítség a választáshoz - íme a kedvenceim az aktuális kínálatból!

montazs-keret-2.png

montazs-keret-1.png

Csak a trendi a jó?

Végezetül egy gondolat. Tudjuk, nincs új a nap alatt, a Dior például már 2012-ben is "újra felfedezte" a batikolt mintákat az estélyi ruháihoz. Jennifer Lawrence ezt a költeményt viselte a Toronto Film Fesztivál vörösszőnyegén abban az évben:

jlaw.jpg

És még sorolhatnánk a példákat a végtelenségig. A fast fashion korszak nagy előnye szerintem, hogy elérhető közelségbe kerülnek hozzánk olyan megoldások, amiket régebben csak a sztárokon csodálhattunk meg. De ettől még válogatni szabad és kell!

A legfontosabb, hogy azt hordd és akkor, ami neked a legjobban fekszik! Ha szívedhez nőtt a leopárdminta, nem kell kidobni azért mert itt egy új dolog helyette. És ha mindig is bejött a batik, használd ki hogy most karnyújtásnyira van a választék, de nyugodtan vedd fel egy-kettő-akárhány év múlva is akár, amikor más épp a "trend".

HA TETSZETT A POSZT, KÖVESS ITT A BLOG.HU-N, NAPONTA FRISSÜLŐ TARTALOMÉRT PEDIG KÖVESS AZ INSTAGRAMON ÉS ÉRDEMES FACEBOOKON IS LÁJKOLNOD AZ OLDALAM :)

STYLIST SZOLGÁLTATÁSAIMAT KERESD A WEBOLDALAMON!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr4714641042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása