Szabások és minták: 5+5 sikkes megoldás

Beköszönt végre a tavasz, jöhetnek az átmeneti öltözetek, a didergést kivédő rétegezés helyett a látványosabb megoldások. Én imádom ezt az időszakot, nyílnak a virágok, megújul a természet, ilyenkor a legjobb érzés egy kis stílusfrissítés. A nagy divatházak szeptemberben bemutatott tavasz-nyári kollekcióinak trendjei most megjelennek az üzletekben is, így itt az ideje a mustrának!

borito.png

A mai posztban 5 szabást és 5 mintát mutatok nektek, melyek nagy slágerek lesznek idén. Bizonytalan vagy, hogyan válassz magadnak? Akkor olvass tovább a tippjeimért: elárulom, melyik alkathoz melyik megoldást válaszd!

 

Szabás Trendek

1. Hangsúly a vállon

A puffos ujjak a válltömés mellett nagyot fognak menni idén. Személy szerint imádom ezt a szabást, mert gyönyörű homokóra alkatot tudunk vele csalni! Ezt a fazont bátran ajánlom a keskenyebb vállú/hátú nőknek, mint a körte, vagy az oszlop alkatok. Akinek viszont széles a válla, annak felejtős ez a szabás és a nagyobb mellű hölgyeknek is, hiszen ez a részlet nagyon fel képes nagyítani a felsőtestet! (A képkre klikkelve nyílik a galéria)


2. Tekerj egyet a nadrág fazonon

A mai felsorolás legmegbotránkoztatóbb darabja, kifejezetten a trendmániásoknak ajánlom figyelmébe! Akár hiszed, akár nem, nem edzőtermi viseletnek ajánlom, hanem az utcára. Egy bő (akár válltöméses) zakóval nyomulhatsz benne; akár edzőben, akár magasban aratni fogsz. Mutatom, hogy hordják a külföldi influencerek:


3. Felszalad a tekintet

2017-2018-as trend volt a vállak hangsúlyozása croppolt részekkel, na idén a lábra helyeződik a hangsúly a felsliccelt ruhák által. Nagyon nőies és sokat mutat ez a szabás, igazi dívaként tudsz benne tündökölni! Vigyázz, mert ha túl sok ékszerrel, vagy nagy feltűnő mintával kombinálod, akkor könnyen közönséges hatást tudsz vele elérni, finom részletekkel azonban a lábakat gyönyörűen nyújtja! A felsliccelt ruhák nagyon népszerűek voltak az idei Oscar átadón is, ahogy a Vanity Fair afterparty képeken is láthatjátok! Természetesen Kendall Jenner a nagyon sokra is rátett mégegy lapáttal... tipikus klikkvadász választás, kimért hölgyeknek nem ajánlanám.


4. Életre kelt babaház

A puffos ujjak után a babaház feeling, azaz a púderillatú babavilág trend: masnik, tüllök és fodrok formájában nagyon meghatározó 2019-ben. A mellrészen lévő fodrokkal óvatosan, ha nagyobb a melled, mert nagyon ráerősít! Bálra, esküvőre tuti nyerő választás ha a "wow hatásra" mész, de utcai viseletnek is választhatod: a szetted kombináld durvább anyagokkal, bőrhatású nadrággal, vagy maszkulinabb cipővel, ha nem akarod, hogy nagyon babás legyen az összkép. A tüllös átlátszóbb anyagok alatt pedig ügyelj arra, hogy testszínű fehérneműt viselj fehér helyett!


5. Trendinek lenni melós

Imádom a kontrasztokat mert izgalmasak, ezért nagyon tetszik nekem hogy idén a mese-babavilág és az abszolút maszkulin vonal egyszerre hódít! Az autószerelők benzinszagú munkásoveráljait juttatja eszembe ez a trend, ami nagyon maszkulin, emiatt az alkatot is elrejti. Ha ebbe burkolod magad, nagyon jól meg kell választani a kiegészítőket, hogy a hatás ne legyen tényleg autószerelős.. Élénk rúzs, könnyed romantikus kendő, vagy karkötő és magassarkú! Ezekkel a kiegészítőkkel lehetsz ebben is hű-ha, mintsem ó-ne. (Ja és az oldalzsebet tilos megpakolni!!!)


 

Minta Trendek

1. Virágozzék minden virág

A minták közül az első talán mindenkinek jól ismert, ez a minta nagyon népszerű minden tavasszal: a virágminta! Nagyon szeretem használni, egy cuki kis virágmintás ruha, egy farmerkabát és egy balerina és máris kész a tökéletes randi szett! A nagy mintákkal azért vigyázzunk lányok, hisz tudjuk, ott is nagyít, ahol nem akarod!


2. Állatkert

A Flóra után következzen a Fauna, azaz az állatvilág színe java! A tavalyi elsöprő sikert aratott ocelot, zebra és kígyóminta után idén nemcsak az állat mintája, de az egész állat felkerült a ruhadarabokra, nagy divat lesz például a pillangós print. Tökéletes business casual outfit lehet egy bézs nadrág, fekete alapon állat-mintás inggel! Hordhatod akár kis részletben megjelenítve, de akár egy egész testet fedő ingruhaként is.

allatcsoport.jpg

pillangocsoport.jpg


3. Kaliforniai Álom

Emlékeztek még gyerektáborok kedvenc nyári elfoglaltságára a batikolásra?! Na ha igen, akkor ideje elővenni a régen megtanultakat és idén készíteni valamit DIY! A 2019-es év egyik trend slágere a "wanderlust" vagyis a "mehetnék" kalandozó érzés. Óceános kiegészítők (kagylónyakláncok és társaik), szörfözős feeling, vintage hatású, kézimunkázott (horgolt, rojtolt) megoldások, szóval a bohó-hátizsákturista-utazó életérzés. Mintázatok terén ebbe a vonalba lleszkedik a batik, ami hatalmas térhódításba kezdett és bár lehet elsőre furcsa, szerintem legalább annyira be fog gyűrűzni, mint az állatminta tavaly. Igen elsőre lehet szokatlan, aki próbálkozna vele, de fél, hogy hogy fog rajta állni, próbálja meg kis felületen és mondjuk egy lazább eseményre: pl fesztiválra! Hajrá batik!


4. Tedd fel a pöttyöt az i-re

Tavaly már bejöttek a pöttyök, akik pedig szerették (mint én is) van egy jó hírem: idén is marad! Szerintem nagyon egyszerű és letisztult ez a minta, aki a csíkosat szereti, annak előszeretettel javaslom, hogy nyisson ebbe az irányba. Egy finom részlet, akár a zakó bélésében, akár a fekete harisnyán nagyon szexi és játékos hatást kelt. Inkább az apróbb pöttyöket keresd, ha pedig a fekete-fehér verziót szerzed be, ahhoz kötelező az élénk rúzs. ;)


5. Életművészek

Kultúrkedvelők imádni fogják idén ezt a trendet, nem lesz ciki a kedvenc festményednek öltözni most! :D Jöhet minden ami festészeti ág - portré, pop art, absztrakt, tájkép... határ a csillagos ég. Na persze hagyjuk meg a “kevesebb a több” elvet, de egy laza farmer+papucs kombóval, vagy short-balerina szettel nagyon romantikus, fiatalos és lendületes hatást tudsz kelteni.

A képre klikkelve nyílik a galéria! (igen a szóvicc szándékos ;)

 

 képek forrása: Pinterest, Glowsly, Vogue, Harper's Bazaar

HA TETSZETT A POSZT, KÖVESS ITT A BLOG.HU-N, NAPONTA FRISSÜLŐ TARTALOMÉRT PEDIG KÖVESS AZ INSTAGRAMON ÉS ÉRDEMES FACEBOOKON IS LÁJKOLNOD AZ OLDALAM :)

STYLIST SZOLGÁLTATÁSAIMAT KERESD A WEBOLDALAMON!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr3314675291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása