10 táskatrend egyenesen a divat hetekről

youtube-miniatu_r_ne_vtelen_terv_ma_solata_ma_solata.PNG

Szép lassan lezajlottak a divathetek, a tervezők először New Yorkban, majd Milanóban,  Londonban és Párizsban mutatták be legújabb 2020 spring/summer kollekcióikat. Ilyenkor a divatvilag színe-java az új trendek meghatározásáért tülekedik. Ezúttal minden nő legkedvencebb kiegészítőjét, a táskákat veszem górcső alá. A mai blogposztban elhoztam Nektek a 10 kedvenc fazonomat, ami nagyon előremutató és biztos, hogy nagyot fog szólni jövőre. Lássuk tehát, mik voltak a befutók a kifutókon!

1. Balenciaga - homokóra táska

Valami extrán ütős darabbal akartam kezdeni a sort, ami egyszerre nagyon klasszikus és nagyon bohókás fazon. A kisebb kézitáska méretű fogantyús fazonok idén is benyomultak már, de igazán csak jövőre fognak hasítani. Félve mondom, de nekem picit azért  hajaz a Dior Saddle bag-re a belógó B betűs monogram, de mivel ott a táska nyereg alakú volt és ott a D inkabb egy kengyelt jelképezett igy sikerült rögtön el is vonatkoztatnom. Szerintem nagyon vagány akár sportosan, akár elegánsan kombinálva.

fullsizerender-10_1.jpeg

 

2. Ratio Et Motus - Rem tote bag

Bevallom utánaolvastam, mert elsőre nem volt ismerős a márka, egy new yorki tervezőpáros Angela Wang és Daniel Li alkotta meg a Ratio Et Motust 2018-ban. Elmondásuk szerint a modern letisztult darabok megalkotására fókuszálnak egy kis csavarral megfűszerezve. Nos magam sem fogalmazhattam volna meg szebben, a táska nagyon letisztult és elegáns, igazi klasszikus, de irtó trendi. A táskák halmozása 2020 egyik hatalmas berobbanása. Lehet a pasid leül majd a szék mellé, ha azt hallja tőled: "Csillu szerint a táskák halmozása nagy trend!" Most (kivételesen! :D ) a táskák egy outfiten belüli halmozására gondolok és nem a polcon és szekrényben való halmozásra. Sajnos itt a kistáska nem leszedhető, úgyhogy egy kicsit fekete pontos nálam, szeretem ha többfunkciós az adott darab, de egyedisége miatt még így is felkerült a listámba. Klasszikus és elegáns.

fullsizerender-3_1.jpeg

 

3. Staud - Liz Moon shoulder bag

A kerek fazon is jobban benyomul majd, mint eddig. Korábban is mentek a korong, felkör és gömb fazonok, de ilyen vállra is tehető megoldást nem láttam eddig. Inkább utcai, mint elegáns, de szerintem nagyon figyelemfelkeltő darab. Gyakran egy-két statement táska megkívánja a basic öltözködést, na ez a darab nem az! Viselheted szoknyával, mintával vagy fodorral és printtel mindennel menő lesz, ezt garantálom!

fullsizerender-6_1.jpeg

 

4. Karl Lagerfeld - K/Ikonik shoulder bag

Ez a fazon egy picit kilóg a sorból, mert nem új forma, de mégcsak nem is extra szín vagy anyag. Viszont egy nagyon ikonikus darabról van szó és tisztelegve Karl Lagerfeld emlékére mindenképp szerettem volna beletenni a felsorolásba. Amikor a gardróbrendezések, vagy a közös vásárlások során felmerül a kérdés (mert ez valahogy gyakran felmerül), hogy beruháznának egy klasszikus de "komolyabb" táskára, akkor ez az egyik típus, amit mindig mindenkinek jó szívvel ajánlok. Nem fogod megbánni!

 

fullsizerender-11_1.jpeg

 

5. Weekend Max Mara - Pasticccino bag

Emlékszel erre a fazonra gyerekkorodból? Volt aki retikülnek nevezte, volt aki ridikülnek és még biztos volt pár másik neve. Bárhogyan is nevezzük, vissztértek mégpedig a szintén NAGYon trendi oversize méretben. Igaz ez egy clutch forma, tehát kézben tartva annyira nem praktikus viselet, de kétségtelen, hogy nagyon időtlen és szofisztikált összhatást tud kelteni egy kockás zakóval például.

fullsizerender-5_1.jpeg

 

6. OFF-white - Mini patent box tote

Mióta felütötte fejét tavaly az Off-White debütálva az ikonikus sárga feliratos hosszú övvel én akkor szerelmbe estem. Viszont hirtelen elképesztően mainstream lett és nekem kicsit visszás is volt ez az öv dolog. Azután hozta a márka a többi "signature" darabját az idezőjellel. Imádtam! Egy dolog tartott vissza, hogy egy ilyen darabot örökre a magaménak tudjak, megpedig túl sportosnak tartottam, de idén mintha meghallgatták volna a gondolataim az új szezon egy sokkal nőcisebb formával rukkolt elő megtartva a már ikonikussá vált jellemzőit. Na és ez az élénksárga szín... wow!Természetesen inkább a fiatalabb korosztálynak ajánlom és mindenképp egyszinű darabokkal, hogy igazán tudjon érvényesülni. Te bevállalnád?

fullsizerender-2_1.jpeg

 

7. Prada - Sidonie shoulder bag

A kerekített fazon már ismerős lehet a tavalyi divathetekről, de most egy kicsit átdolgozták a fazont és ezáltal sokkal kihasználhatóbb lett a forma. Értem ezt úgy, hogy az előzőbe gyakorlatilag a telefont sem lehetett beletenni, mert iszonyú keskeny és szerintem rájöttek erre a Pradanál is. A designer táska gyűjtőknek igazán egy musthave, ami sokáig a gardrób ékköveként fog díszelegni.

fullsizerender-8_1.jpeg

 

8.  Givenchy - Eden bag

Huh hol is kezdjem a felsorolást miért is számít trendinek ez a fazon: állatmintás. Ruhában már annyira nem, táska anyagában még nagyon is ütős ez az anyagválasztás. A másodikat nem magyarázom túl, mert magáért beszél: vastag pánt. Egy igazi 2in1 táska, hordhatod külön-külön is és együtt is, van ennek egy kisebb verziója, amiről sajnos képet nem sikerült találnom, de egy nagyobb és egy kisebb válltáska, ami együtt vállra is tehető. Ami különösen tetszett benne, hogy több külföldi influenszer is úgy viselte, hogy az alsó táskát csak egyszerűen leakasztották, de a pántot alul meghagyták hosszan. Ez a ötlet jött, látott, győzött!

fullsizerender-9_1.jpeg

 

9.  Marc Jacobs - camera bag

Az első dizájner darabom is ez a fazon volt és nem bántam meg. Ez a fazon inkább sportos, de ezzel az ezüstös színnel gyakorlatilag mindenhez párosíthatod. A fémes színeket 2020-ban sem lehet letaszítani a trónjukról, gyakorlatilag a bronz, az ezüst, az arany kiegeszitők bebetonozták magukat a többi trend közé egy időre, úgyhogy ha még nem tetted volna meg megéri beruházni egy metál csodára.

fullsizerender-7_1.jpeg

 

10. Louis Vuitton - Multi Pochette bag

A felsorolást az aktuális kedvenc táska fazonommal zárnám, amit ráadásul a kedvenc külföldi influenszeremen Tamarán láthattok. Nos ez a táska 3in1, de nemcsak 3 féleképp kombinalható. 3 különálló táska és kétféle pánt egy vastag sportos és egy vékony láncos, ami a táska részét képezi. Viselheted egy különálló táskaként egy hiperelegáns eseményre, vagy halmozva hogy egy kis gag-et viszel a szettbe. Mindenhogyan imádom, már csak azt próbálom eldönteni, hogy a khaki, vagy a rózsaszín pánttal üt jobban, ugyanis jelenleg ezzel a két színnel kapható a sportos pánt. Ha nem tudok dönteni lehet mindkettő nyert nálam .. ?! :D na jó, azt hiszem be is fejezem az álmodozgatást.

fullsizerender-4_1.jpeg

 

Na és a Te kedvenced melyik volt? Szavazz!

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :) 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr4615189596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása