Nyári divatbakik, amiket ideje lenne már elfelejteni

A napokban szerepeltem az M2 Petőfi TV-n, ugyanis azokról a divatbakikról kérdeztek a műsorban, amelyekbe ebben a nagy melegben a leggyakrabban belefutunk ;) Ciki villantások sora került szóba az adásban, amit itt tudsz egészében visszanézni:

 

De mivel ezekre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, úgy döntöttem, a mai blogposztban is azokat a nyári divatbakikat vesszük sorra, amelyeket ideje lenne már elfelejteni:

 

1. A szandál-zokni kombó

 

Nem mondom, hogy nem stylingoltam még szandált zoknival, de azok divatmagazinok címlapjaira készült extravagáns szettek részei voltak, nem hétköznapi viseletek. Bizonyára azonban mindenkinek ismerős az utcáról, villamosról a szandál-zokni párosítás, ami lehet, hogy kényelmes viselet, de vizuálisan eléggé elrettentő. Ha szereted a zoknikat, vagy fázós a lábad, a mostanában trendi kislányos (például pompomos) zoknikat csakis zárt cipővel párosítsd - célszerű például sportcipő mellé egy ilyen csajosabb darabot választanod, és máris kialakul egy vagányabb balansz.

 

2. Az a bizonyos szilikonpánt

 

... ami valamikor a kétezres évek elején került be sok lány ruhatárába, és sajnos még azóta sem lehetett maradéktalanul kiűzni onnan. Ugye a szilikonpánt létjogosultsága az volna, hogy láthatatlan legyen a melltartó pántja, na de ezt a célt sosem tudta szolgálni, kár is tehát használni. Ha esetleg még fellelhető a te fehérneműsszekrényedben, szerintem ideje ünnepélyesen megválnod tőle ;)

 

3. Leggings  ≠ nadrág

 

A leggings szuperpraktikus darab sokak számára, mondjuk személy szerint én nem preferálom. Megértem, hogy sokak számára nélkülözhetetlen, de ha mindenáron szeretnéd hordani, egy dologra mindenképp figyelj: még véletlenül se nadrágként hordd, hanem hosszú felsővel, például tunikával kombináld.

 

4. Forrónadrág

 

Ne tedd ki az utcán a fokhagymagerezdjeid ;) Hidd el, a kevesebb néha több, ne mutass meg azonnal mindent! És ne feledd: ha lábat villantasz, bőven elég annyi szabad bőrfelület... ezesetben felül legyél kicsit visszafogottabb!

 

5. Ha másnak próbálsz tűnni, mint aki vagy

 

Kell bőven önismeret ahhoz, hogy tényleg azt viseljük, ami egyrészt jól áll nekünk, másrészt hitelesen azt tükrözni, amit mi magunk üzenni szeretnénk magunkról. Hiába viseljük nehezen például az évek múlását, ötvenen felül a tinihóbortok viselése egyszerűen nevetségesen fog hatni. A fiatalos megjelenést sokkal kifinomultabban is el lehet érni - sőt, ez igazán csak a kifinomult eszközökkel lehetséges. Ugyanígy, semmiképp ne tuszkold magad sokkal kisebb ruhaméretekbe, mert az összhatás egy tipikus nyári divatbaki lesz, nem pedig egy előnyös szett!

 

Te mit gondolsz ezekről a divatbakikról? Adnál még valamit hozzá a listához? Mondd el itt a bejegyzés alatt kommentben, vagy az Instagramon, Facebookon!

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr7713977712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kommentes nikk 2018.08.06. 11:56:33

nem feltétlen értem, mire jó a mások öltözködésével foglalkozni? Mit számít ez? Miért érdekes, ha valaki zokniszandálban jár? Én nem tenném, de magasról teszek rá, ha más ilyet visel. Mellesleg kb senki nem hord már ilyet, a zokniszandál kombó régóta csak ilyet sablon blogtoposz, ahogy a szilikonpántos melltartó sincs már rég életben. De ha mégis, még egyszer, mit számít ez? Aki a mások öltözködését nézegeti és elemzi, annak a saját életéből hiányzik valami.

fátum 2018.08.06. 14:16:58

Le kéne már szakadni a szandál-zokni kombó ekézéséről és keresni valami hasznosabb elfoglaltságot!

n3spr3ss0 2018.08.06. 15:04:30

A szandál-zokni páros is mutatja, mekkora suttyó vagy.

efi 2018.08.06. 16:47:31

Ezek szubjektív dolgok. Ami viszont objektív, hogy a szandál-zokni jobb, mint a szandál-mezítláb.
Férfi meg egyébként se hord szandált.

funfun 2018.08.06. 18:05:49

Szerintem mindenki azt vesz fel, amit akar. Akinek meg nem tetszik, ne nézze.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.06. 20:47:59

Amikor szandálos zoknit látsz gondolj mindig arra, hogy a szandálzoknis pofának a te rusnya ótvar pofádat kell elviselnie. 1:1. Így jártál.

Cicaszemű 2018.08.06. 22:03:32

Minden hozzászólóval maximálisan egyet értek, kivéve n3spr3ss0 ! Mindenki viseljen azt, járjon abban amiben jól érzi magát.
Én már amúgy is rég kinőttem abból, hogy mások véleményére adjak, ne a magam komfortjával törődjem. ( Nem vagyok befolyásolható kis kamasz... )
Szóval kedves kritizálók: Nyasgem !!!

ételizésítő 2018.08.06. 22:36:09

Például azt lenne érdemes elfelejteni, hogy hülye picsák ostoba divattanácsokat adjanak másoknak.

Mi a fasz közöd van hozzá, hogy ki mit vesz fel, ha neki az tetszik?

Legalább a helyesírásod elfogadható, bár mondjuk a mondat végén pont van, nem szmájli. Meg nem használunk idegen szavakat a szövegben, veszünk egy szótárt, és kikeressük, ha nem tudjuk, mit jelent.

Kánikula 2018.08.06. 23:05:51

Adnék. A farmer rövid/forrónadrág fekete trikóval.

Kánikula 2018.08.06. 23:09:05

@efi: Ezt minden évben leírod

styledbycsillu 2018.08.06. 23:12:58

@ételizésítő: dilemmában (topszotar.hu/angolmagyar/dilemma) voltam hogy a Moderál gombra nyomjak a Válasz helyett, de inkább téged kérlek meg hogy moderáld magad, úgy is mondhatnám hogy ráférne egy gardróbrendezés a beszédstílusodra

giedi prime 2018.08.06. 23:13:06

Fater 77. Hordja. (nem a szilikonpántos cuccot..) Mondtam neki, hogy ez többek szemében gáz. Lesz@rja.

Privateer 2018.08.07. 00:17:16

Ezek a divatdiktátorok próbálják a jó öreg zokni szandál kombót kiirtani. Sikertelenül :).
Egyébként férfi igenis hord szandált. Rómaiak is hordták 2000 évvel korábban.

Amúgy meg kimaradt a flip flop rettenet. Meg a szerencsére mára letűnt lábformájú cipő. Én legalábbis idén még nem láttam, csak egyszer. Szinte hívogatott hogy rálépjek az acélbetétes munkavédelmi zoknis szandálommal. :)

ételizésítő 2018.08.07. 03:54:28

@styledbycsillu:
Amint te sem adsz majd kéretlen öltözködési tanácsokat senkinek.
Egy kérés egy kérésre, szerintem fair.

2018.08.07. 08:35:33

70+os cukorbeteg nénik és bácsik húznak zoknit a szandálhoz, nagyon helyesen! A sérülékeny bőrt így lehet védeni. Lapozzunk.

2018.08.07. 08:38:40

Amúgy azt észrevettétek már, hogy minden okj-s sztájliszt lány túlsúlyos és mindegyik ugyanúgy öltözködik fastfashion akciós ruhákba? :)

Attilajukkaja 2018.08.07. 08:40:34

@kommentes nikk:
" kb senki nem hord már ilyet, a zokniszandál kombó régóta csak ilyet sablon blogtoposz"
Idős bácsikon szoktam még látni. Ők biztosan olvassák az ilyen posztokat és sokat okulnak belőlük. ;o)

2018.08.07. 08:46:43

Megnéztem a csaj instáját. Minden harmadik képen forrónadrágban van, az enyhén szólva is előnytelen, remegő narancsbőrös combjával.

Haloperidol 2018.08.07. 08:48:07

Szerintem igenis van létjogosultsága a divattanácsadásnak.

Ugyanis (hihetetlen módon) közösségben élsz, és amilyen ruhát felveszel, azzal kommunikálsz önmagadról a többi ember felé.

Ha nem akarod azt kommunikálni, hogy egy igénytelen suttyó vagy, vagy egy könnyen lekapható ribi, akkor hallgass a fenti tanácsokra.

Ma öltözködés téren sajnos vizuális környezetszennyezés folyik Magyarországon.

Haloperidol 2018.08.07. 08:51:41

@Hortenz: Hehe, most én is.

Valóban, a forrónacikat hanyagolhatná Csilluka, az extra rövid nadrágokkal, miniruhákkal kissé fölé lőtt a lehetőségeinek...

A többi viszont nem rossz.

2018.08.07. 10:39:30

@Haloperidol: Mi nem rossz? A tömegdivat ? A vakon összeállítható fastfashion, olcsó, dömpingcuccai? Egy stílusos nőnek elég egy 60 cm-es ruhásszekrény, amibe évente max. egy-két darab új cuccot vesz. Nincs egy ismétlődő darabja, nincs egy minőségi klasszikus ruhadarabja se, csak olcsó poliészter és viszkóz. Valamelyik divatguru mondta ( taláv Vivienne Westwood), hogy divatra annak van szüksége, akinek nincs stílusa.
Arról nem is beszélve, hogy Mo. mindig le van maradva évekkel, már rég a kapszulagardrób a divat. Nézd meg milyen forrónadrágban feszít? Passzentos farmerben. Röhej. Már vagy két-három éve divat a magasderekú, szabott, szövet rövidnadrág. Ha venne egy ilyet mondjuk valami kevert gyapjú vékony anyagból ( ami nem mellesleg némiképp előnyösebb lenne neki), máris stílusosabb és évekig van egy jó darabja. Sztájliszt a f@szom.

Up! 2018.08.07. 10:40:21

@ételizésítő: a kéretlen divattanácsok azok, amikor valaki odamegy hozzád és beleszól abba, hogy hogyan öltözöl. Ez pedig egy blog. Amit, ha nem tetszik nem olvasol el.

Hogy a te szavaiddal éljek, hátha jobban megérted:

Mi a fasz közöd van hozzá, hogy ki mit ír?

Kicsit "más szemében a szálkát is, sajátban a gerendát se" érzésem van.

bubib 2018.08.07. 11:01:17

"Nem mondom, hogy nem stylingoltam még szandált zoknival, de azok divatmagazinok címlapjaira készült extravagáns szettek részei voltak, nem hétköznapi viseletek."

Tehát baj, ha valaki extravagánsan öltözik - mintha most lépett volna le a divatmagazin címlapjáról? Értem!

"...vizuálisan eléggé elrettentő"

Nem beszélve arról, ha a villamosig jutás közben izzadó láb fekete retkes lesz.
(Budapest, villamos, felújítás, por, hőségriadó. Megvan?)

"Ha szereted a zoknikat, vagy fázós a lábad,..."

Mégegyszer: hőségriadó! Vörös kód!
A szandál jobban hűl, mint a zárt cipő. Persze ehhez nem stylingolni kellene, hanem már 6. osztályban figyelni a fizikaórán. ;)

"...és máris kialakul egy vagányabb balansz..."

...amely segítségével sokkal sikkesebben lehet a Belvárosban a kutyaszart kerülgetni.
Az olyan kislányos. :-D

Ami fontosabb tanács lenne, hogy a szandál legyen bőrből. Nem büdösödik, mint a műanyagok. Ráadásul nyári zápor esetén nem csúszik, ezért kevésbé balesetveszélyes.

Haloperidol 2018.08.07. 11:06:45

@bubib: WTF? bőrből szandál? Már régen a vegán cipők, táskák, övek a divat. nem haladsz a korral, és egyébként is GYILKOS!
;)

Up! 2018.08.07. 11:14:46

@Haloperidol:
:) Erre még nem sikerült a vegán hisztiben megfelelő választ adni! :)
A bőr még majdnem mindenhol jobban működik.... nem beszélve a mostani pofonról, hogy a szintetikus anyagok lassan tönkreteszik az óceánokat...

bubib 2018.08.07. 12:10:32

@Haloperidol: Legfeljebb Gyilkos Úr. ;)
A szandálom - amihez a zoknit hordom - 22 éves, kétszer javítattam. Lehetett javítani, pedig a talpa (a föld felé :) nem is bőr, hanem valamiyen műgumi. A bőrhöz valószínűleg egyetlen állatot sem vágtak le feleslegesen. Gondolom, a disznóbőr nem úgy készül, hogy a disznót megnyúzzák és eldobják.

A divat annyira nem érdekel, de tréfáltál, ezért megérdemelsz egy gazdasági számítást.
Ha évente 4 hónapig hordtam a szandált, akkor ez az idő a javításokkal együtt kb. 15000Ft volt.
Ha helyette 2000Ft árú "sportcipőt" veszek, ami 2 hónapot bír ki (nem igaz, mert csak egyet), akkor már csak két kérdés maradt:
- Hány disznót esznek meg a kínai melósok, amíg a 44 cipőt előállítják?
- Hány disznót tudtam megenni a megtakarított kb. 40000 forintból?

Pótkérdés: Mennyivel éreztem jobban magam a puha talpú kényelmes szandálban, zoknival, miközben az öklendező stylistokat bámultam?
:-)

styledbycsillu 2018.08.07. 12:19:44

@Hortenz: Húha, úgy látom megpendített nálad egy erősebb érzelmi húrt a poszt - azt hiszem, mindenki azt lát, amit akar. Írod hogy miért nincsenek magasított derekú rövidnadrágok, pedig kifejezetten kedvelem ezeket a darabokat, például:
www.instagram.com/p/Bj5N7tXg7Ww/?taken-by=styledbycsillu
www.instagram.com/p/BjnFTnoga2u/?taken-by=styledbycsillu
www.instagram.com/p/BiCv_P3A9xr/?taken-by=styledbycsillu

Ha pedig éppen nem fast-fashion kontentet keresel, például a blogról ajánlom figyelmedbe a külön magyar tervezőkről szóló bejegyzésemet:
styledbycsillu.blog.hu/2018/03/15/hordj_magyart

Látod, nézőpont kérdése a dolog. Példaul Vivien Westwood szájába adtad ezt az idézetet. Pedig, bár sokan sokféleképpen megfogalmazták már ezt a divat vs stílus "klisét" pl:

"Fashion is about dressing according to what’s fashionable. Style is more about being yourself." —Oscar de la Renta
"Fashions fade, style is eternal." —Yves Saint Laurent
"Fashion is what you're offered four times a year by designers. And style is what you choose." —Lauren Hutton
"Fashion you can buy, but style you possess." —Iris Apfel

Ehhez képest éppen Vivien Westwood mit mondott?

"Fashion is very important. It is life-enhancing and, like everything that gives pleasure, it is worth doing well.” —Vivienne Westwood

forrás: www.harpersbazaar.com/fashion/designers/a1576/50-famous-fashion-quotes/

De persze az világos, hogy egysoros bölcsességekkel meg lehet magyarázni mindent és az ellenkezőjét is, azt hiszem Westwood idézetet nagyjából bármire találnánk, ha ez lenne a cél :)

Egyébiránt persze azonosulok azzal a gondolattal, hogy nem mindenkinek ugyanazt a trendet kell követni. Ebben a bejegyzésben is éppen hogy kiemeltem ezt ("5. Ha másnak próbálsz tűnni, mint aki vagy").

Természetesen a személyes divattanácsadási munkáim során mindig arra törekszem hogy az ügyfél saját stílusát megtaláljuk. Viszont nem vagyok David Copperfield, nem tudok olyan blog vagy instagram bejegyzéseket írni amik mindenkinek személyre szabottan más tartalommal jelennek meg ;) Inkább arra törekszem, hogy a változatos ötletek, inspirációk között ki-ki megtalálhassa azt, ami neki tetszik. Aki pedig személyre szabott stílustanácsadást keres, várom nagy szeretettel!

Attilajukkaja 2018.08.07. 13:05:29

@styledbycsillu:
" egysoros bölcsességekkel meg lehet magyarázni mindent és az ellenkezőjét is"
Akkor én azt "bölcselgetném", hogy egy dolog a divat és más, ami neked jól áll. Talán magad is elgondolkozol ezen mielőtt ilyen rövid nadrágokat veszel fel, mert a testi adottságok ugyan adottak, de hogy mit akarsz kihangsúlyozni, az rajtad múlik.

kommentes nikk 2018.08.07. 14:17:14

@Attilajukkaja: bakter, most néztem meg a csaj insta képeit, hát kb mint egy fogatlan fogorvos :)))))))))))))))))))))))

Attilajukkaja 2018.08.07. 14:32:17

@kommentes nikk:
Én nem lennék ennyire szigorú, de nyilvánvaló, hogy a blogger is rászorul némi öltözködési tanácsadásra. :o)
De amit leír a posztban, az ettől független, .... hacsak nem veszem figyelembe azt a mondatát, hogy " Hidd el, a kevesebb néha több, ne mutass meg azonnal mindent! ".

Vittore. 2018.08.07. 15:25:31

A legjobb, amikor sok csaj egész nyáron ugyanazt a topánkát hordja mezítláb. Mert a normál zokni ciki, titokzoknit meg nem ismeri. Szerintem ez a gáz, nem a zokni+szandál.

efi 2018.08.07. 15:27:14

@Kánikula:
Nem lehet elégszer.
@styledbycsillu:
ezek a könyök fölé felhúzott nadrágnak nevezett rettenetek nem vágnak hónaljban? Az ilyen fazonú bikinikben pl egyenesen úgy néznek ki a csajok, mint, akik pelenkában vannak :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.07. 17:23:43

A leggings nadrágként is kiváló. A homoklobbi áll a leggings elleni harc mögött.

Attilajukkaja 2018.08.07. 17:28:24

@maxval balcán bircaman:
" A homoklobbi áll a leggings elleni harc mögött"
Miért van az, hogy bármelyik blogon, bármilyen témában te rögtön a melegekről kezdesz el beszélni? Ez kezd gyanússá válni!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.07. 17:29:56

Eleve a divat nőknek való.

A divatozó férfiak mind látens vagy akciózó homokosok.

Én télen-nyáran ugyanazt hordom: hosszúnadrág és póló. Télen fölé pulóver, dzseki és sapka, nyáron zokni nélkül. Kiscsizma csak hóban. Mert nem vagyok homokos.

Normál férfi nem illeg-belleg, piperkőcködik a ruhaszekrény előtt.

Normál férfi 10 percnél többet nem tölt új ruha vásárlásával. Én úgy csinálom, hogy berohanok a boltba, s választok azonnal az elém kerülő választékból. Semmi illegés, billegés, forgás, mosolygás, önmagam taperolása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.07. 17:30:53

@Attilajukkaja:

Megfigyeltem, hogy a homoklobbi sokat harcol a női szépség ellen. S mivel a leggings jól áll a legtöbb nőn, így harcot fgolytat ellen.

Attilajukkaja 2018.08.07. 17:40:27

@maxval balcán bircaman:
A homoklobbi harcol a leggings ellen? Atyaég! Te teljesen be vagy csavarodva! :o))))))

Attilajukkaja 2018.08.07. 19:18:25

@maxval balcán bircaman:
Te leggingsegről olvasgatsz cikkeket százával? Jesszumpepi! :o))))))

goodjohnwin 2018.08.07. 22:32:56

Hihetetlen, hogy egyesek felhatalmazva érzik magukat, hogy megmondják másoknak, hogy öltözzenek (és még csak nem is az úgy-ahogy igazolható "dress code" kontextusban), illetve, hogy egyesek főállásban, minden index-blogon kommentelnek és trollkodnak. Persze tudom, bátorítani kell a user engagementet, Zuckerberg nektek is betett...

Attilajukkaja 2018.08.08. 09:17:57

@maxval balcán bircaman:
A női divat? Jól állhat neked XXL méretben! :o)))))

kommentes nikk 2018.08.08. 12:28:08

@Attilajukkaja: birca full meleg, ez teljesen nyilvánvaló. Kizárt, hogy hetero férfit ilyen mániás módon érdekeljenek a melegek. Az járatja az agyát feszt ilyeneken, akit az ilyesmi megbizserget. Forró, mint a rezsó :))))))

Attilajukkaja 2018.08.08. 18:14:33

@kommentes nikk:
Nekem is volt egy olyan sejtésem, hogy látens meleg, de mióta bevallotta, hogy százával olvas cikkeket a cicanadrágokról, .... már nem maradt sok kételyem afelől, hogy egyáltalán nem látens. ;o)
Nekem nincs ezzel semmi bajom, csak sajnálom, hogy titkolnia kell. Nem tesz jót az emésztésnek.

kommentes nikk 2018.08.08. 22:27:13

@Attilajukkaja: látszik, hogy masszív keresztény neveltetést kapott, talán őszintén vallásos is, és ezzel nem lehet összeegyeztetni a melegséget, én is sajnálom ezért. Van ismerősöm, aki a politikában eléggé messze jutott, és jól tudom róla, hogy a nők nem érdeklik, viszont ő is a keményvonalas keresztény-konzervatív vonalon van, így sosem coming outolhat, sosem lehet olyan kapcsolata, amit igazán szeretne, marad a látszatházasság örökre, annyi esze meg van, hogy kockázatos titkos kapcsolatokba nem megy bele. Szomorú dolog.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása