Sokk vagy Sikk? Fashion Week outfit mustra
5 tedd és ne tedd styling amit a hírességek választottak

fashion-week-stilus.jpgÉvente kétszer a divatvilág krémje a Fashion Weekeken gyűlik össze. De a kamerák nem csak a kifutókra szegeződnek, legalább ilyen nagy figyelmet kap, hogy a vendégsereg mibe öltözik. A filmsztárok, popdívák, örökösnők, és influencerek nyomában mindenhol ott járnak a fotósok a bemutatóktól az afterpartykig.

A mai posztban kétszer öt celebrity outfitet mutatok nektek a szeptemberi FW termésből, New Yorktól Milánón át Párizsig. Lássuk, kinek sikerült elkapnia a fonalat egy igazán stílusos megoldással, és kinek a szettje pattant a kapufán!

A poszt végén találod a szavazást: neked melyik a legsikkesebb és melyik a legsokkolóbb?

1. A tüllszoknyás

A tüll és a fodrok már a 2018-as év trendjei között is ott voltak és nem lesz ez másként 2019-ben sem. Ez az anyagválasztás igazi bohó hangulatot teremt, ha ügyesen kombinálod magassarkúval, vagy bakanccsal.

TEDDfullsizerender-5.jpg

Itt van elsőként Lady Amelia Windsor, aki tetőtől talpig Diorban feszít a tervező párizsi show-ján. A sok réteg tüll nagyon légies és bájos; ezt a lovaglócsizma, a széles bőr deréköv és a nyeregre hasonitó ikonikus táska rántja vissza a földre és teszi az outfitet egésszé.

NE TEDD

chiara.jpg

Chiara Ferragni a Dior bemutatójára egy gyönyörű, tüllre applikált, áttetsző csipkeruhát húzott... semmi mással. Semmi. Mással. Imádom a stilusát, előremutató fashioninfluencernek tartom, viszont ezt az outfitjét nem hiszem, hogy követni kellene. Bocsi Chiara!

2. A "kis fekete"

Éppen az előző blogposztomban olvashattál arról, hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a kis feketét. Sokan szavaztak erre a megoldásra a Fashion Week vendégei közül is, hiszen egy szép fekete ruha tökéletes választás lehet erre az alkalomra is.

TEDD

tom-ford-cardi-b.jpg

Cardi B nem csak a cipődobálós balhéval keltette fel magára a figyelmet New Yorkban, ez a fekete ruhája, amit a Tom Ford bemutatójára választott, egyszerűen mese: a válltömés és a húzott anyag abszolút a 2018-as trendeket képviseli, a cipő sem veszi el a hangsúlyt a ruháról. Hozzá a hátrafesült haj és szemhangsúlyos smink kombó verhetetlen.

NE TEDD

bella_1.jpg

A következő szett "elkövetőjére" valahogy rájár a rúd mostanában ami a nagy show-kat illeti, többször került már kellemetlen helyzetbe wardrobe malfunction-ök miatt is. Ő pedig nem más, mint Bella Hadid.

Nem hiába az egyik legtöbbet foglalkoztatott szupermodell, gyönyörű az alakja, de ezúttal úgy döntött, hogy ezt meg is mutatja mindenkinek. A nagyon erős tusvonal, az áttetsző zipzáras fekete miniruha a sok-sok ékszerrel ... inkább gondolnám hogy a Macskanő remake-jének castingján járunk, mint a párizsi divathéten. És mindezt nem is egy gálára, hanem utcai viseletként adta elő. Nálam inkább sokk, mint sikk.

A divathetek alatt egyébként nem ez volt az egyetlen "érdekes" megoldása; a párizsi esőkabátos szett is megosztóra sikerült.

3. A sportos

A tavalyi években inkább a bomber dzseki vitte a prímet, idén pedig az edzőcipők, azaz a sneakerek voltak az év abszolút berobbanói. A sportos viselet most tovább gyűrűzik a nagy logókban, sportos textil övekben és a már jól ismert fényes anyagokban.

TEDD

winnie_harlow.jpg

Winnie Harlow modell a Fendi milánói showjára egy Fila logóra hajazó overallban jelent meg. Igen igen picit brutál, de azt mondom, hogy az ilyen szettek az igazi hírnökei a 2019-es évnek és adnak inspirációt a divatmániásoknak.

NE TEDD

nickiminaj.jpg

Ó jaj, Nicki Minaj. Az amerikai rapper szettje ugyanezen az estén hozta a szokásos papírformát, ha fogalmazhatok így: eltúlzott, megbotránkoztató és kicsit sem inspiráló. Pedig "darabra megvan": lógómánia csekk, pufi kabát (ami szintén menő lesz ezen a télen) csekk. De nem mehetünk el amellett, hogy az összhatás a lényeg. Ami itt inkább bizony jelmezesre sikerült. Ne szépítsük: Nicki Kindertojásnak öltözött!

4. Trapéznadrág

Korábban már írtam Nektek a retró visszajöttéről, a 90-es évek trapéznadrágjai újra itt vannak az üzletek polcain. Az az igazi túlméretezett nadrágszár még nem jött vissza, inkább a kisebb harang alj, de ezt is lehet jól és rosszul is viselni.

TEDD

emily_ratajkowski.jpg

Jól: mint Emily Ratajkowski, aki basic darabokkal adta meg a megfelelő hangsúlyt a trapéznadrágjának. Személyes kedvencem ez a méregzöld szaténkabát, amivel nem lesz egyhangú a szettje. Emily is tudja: a kevesebb, több!

NE TEDD

paris_jackson.jpg

Paris Jackson viszont inkább jelmezesre vette a trapéznadrág viselését Jeremy Scott new yorki bemutatóján, ami nem volt túl jó választás! Tipikus "mire gondolhatott a költő" szett, függetlenül attól, hogy a divattervező maga is kirívó, meghökkentő stílusáról ismert. Én azt mondom, hogy egy karibi est témájú céges farsangra még elmenne, de ebben leülni az első sorba egy óriás divateseményen felér egy divat elleni merénylettel.

5. A kor nem számít

Mondanám, hogy nem számít a kor, meg az a lényeg, hogy belül mennyi idősnek érzed magad és hasonló szép idézetek, de ezt kijelenteni már 25 felett is meggondolatlanság. Azt vallom, hogy nem a fiatalos öltözködést kell erőltetni, hanem az életkorunknak megfelelően választani.

TEDD

fullsizerender-6.jpg

Tette ezt Anna Wintour a Chanel fashion showján Párizsban. Kicsit sem mondható unalmasnak, sőt nagyon is 2018 volt a szettje. Nagyon ügyesen kombinálta a tweed kosztümöt és a kígyóbőr mintás bokacsizmát, és mindeközben abszolút az életkorának megfelelő maradt a kinézete is. Csillagos 5-ös!

NE TEDD

kor.jpg

Carine Roitfeld viszont kicsit erősre vette ezt a kosztüm-selyemkombiné összeállítást a Paco Rabanne párizsi showján. A lényegi probléma a testszínű toppal van, ami sajnos öregíti és ezt a nyaklánc megoldást is inkább egy 30-as nő szettjéhez képzelném el. A szemcsi olyan mint aki a sítáboros bulihoz fennhagyta a szemüveget, de a megfelelő szettel akár ütős összhatást is elérhetne vele valaki. Viszont ez a fazon nem egy 64 éves nőhöz illik, és az is elég szerencsétlen ahogy az oversized darab teljesen feleslegesen felerősíti az arc asszimetriáját. Összefoglalásképp a top színén és a szemüveg formáján módosítanék, mert egyébként egy 64-eshez képest elég dögös!

 

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr6914279841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása