Golden Globe 2018 ruhamustra - egy stylist szemével
Nézzük, kik voltak az idei díjátadó legjobban és legrosszabbul öltözött celebjei!

globes.jpg

 

A tavalyi év legmeghatározóbb mozgalma egyértelműen az USA-ból indult, majd világméretűvé vált #metoo kampány volt, amit az amerikai Time magazine is  az év emberének választott. A botrány a show-businessből indult ki, a szexuális zaklatás, a hatalommal való visszaélés ellen fellépő kampányt hollywoodi színésznők robbantották ki. Nem csoda hát, hogy az idei Golden Globe díjátadó is nagyban reflektált a mozgalomra: a meghívottak a szexuális zaklatás elleni tiltakozásuk és az áldozatokkal való együttérzésük jeleként fekete ruhában vettek részt a gálán.

A nagy magazinok és természetesen mi stylistok, divatbloggerek is minden évben izgatottan várjuk a gálát, előszeretettel elemezzük a résztvevők öltözékét és hirdetjük ki a legjobban és legrosszabbul öltözött celebek listáját. Az idei évben a fekete miatt azonban igen nehéz dolga volt a résztvevőknek kitűnni a tömegből, hiszen a feltűnő színeket illendő volt mellőzni. Na de majd meglátjátok, hogy ez sem sikerült mindenkinek! :)

A mai posztban nézzük az én véleményem: stylistként hogy látom, ki volt a gála 5 legjobban és 5 legrosszabbul öltözött híressége!

 

Top 5 legmenőbb outfit

 

 

kendall_jenner.jpg

Kendall Jenner: a Kardashian lány most először vett részt a Golden Globe gálán, és elhatározta: olyan ruhával dobbant, amit még Csipkerózsika is megirigyelne. Óriás uszályos ruháját sok tüll és csipke jellemzi. Egészen biztos, hogy nem lehetett könnyű járnia benne, cserébe viszont kihangsúlyozta a ruha a szexi lábait. A visszafogottabb smink -és frizuraválasztással ez az összeállítás nagyon ütős lett! Ha ellesnéd Kendall stílusát, ügyelj arra, hogy egy ilyen outfit csak magas lányoknak áll jól!

 

eva-longoria-golden-globes-2018-a.jpg

Eva Longoria: micsoda szépséges kismama, ugye? Ez a mélyen dekoltált, közepén sliccelt kisestélyi ruha gyönyörűen hangsúlyozza Eva alakját és gömbölyödő pocakját is. Ő is az egyszerűségre szavazott, ami a középen elválasztott egyszerű frizurát és a természetesebb sminket illeti, az összhatás pedig szerintem übercuki :)

#styledbycsillu tipp: ez az elasztikus ruha jól állhat a körte, homokóra és oszlop alkatoknak is – a nagymellű lányok azonban vigyázzanak a mély dekoltázzsal, ugyanis könnyen közönségessé válhat az outfit! A hosszú ujj optikailag slankít és szuper választás lehet – egyedül az alma alkatúaknak nem ajánlom, mert kihangsúlyozza a pocakot. Evánál épp ez volt a lényeg! :)

 

zoe_kravitz.jpg

Zoe Kravitz: A hatalmas kis hazugságok Bonnie-ja a kedvencem a kedvencek közül: ez az egyenes ruhafazon szépen kiemeli Zoe filigrán alkatát és hangsúlyozza a vállait. A magas és oszlop alkatú lányok előnyben vannak ennél a fazonnál. Ugye, milyen érdekes, hogy Zoe se dekoltázst, se lábat, se derekat nem mutat, nem villant, mégis mennyire szexi az összhatás? Nekem így tökély ez az outfit, ahogy van, de ha valaki többre vágyik, annak ezt a fazont akár még egy kis uszállyal is el tudom képzelni.

 

alison2.jpg

Alison Brie: az idei Golden Globe-on több meghívott is a szoknyanadrág fazonhoz nyúlt, és közülük szerintem Alison találta el a legjobban ezt az outfitet. Ez a szett gyakorlatilag egy cigarettanadrág uszállyal, ami az este egyik legizgalmasabb fazonja volt. A szív alakú dekoltázst bátran választhatják a nagyobb mellű lányok is. Alison stylistja figyelt rá, hogy a hangsúlyos nyaklánc mellett már nincs szükség fülbevalóra. Hogy miért jó megoldás ez? Mert jobban érvényesül Alison gyönyörű nyaka, dekoltázsa és nyakéke.

 

opi2.jpg

Oprah Winfrey: ki mondta, hogy csak a vékony nők lehetnek dögösek? Oprah nem csak a beszédével, de az egész megjelenésével elképesztő volt a gálán. Szettje kiválóan hangsúlyozza a derekat és a dekoltázst. Észrevettétek, hogy nincs is rajta nyaklánc? Egyrészt azért, mert olyan ruhát választott, ami díszített nyakú és ami mellett már túl sok lenne egy nyaklánc. Másrészt pedig, a rövid nyakú hölgyeknek leginkább csak a hosszított, hasig benyúló nyaklánc fazon ajánlott, az viszont itt egyáltalán nem indokolt. Oprah fülbevalója viszont optikailag nyújt, úgyhogy ezt nagyon jól eltalálták!

#styledbycsillu tipp: egy alakformáló fehérnemű a ruha alatt nem csak ápol és eltakar, hanem gyönyörűen ki is emeli, amit ki kell! Én mindenkinek jószívvel ajánlom, aki nem homokóra fazon, azonban szeretne az lenni :)

És akkor lássuk, kié volt a….

 

Top 5 legrosszabb outfit:

 

 

connie-britton-poverty-sexist-sweater-golden-globes.jpg

Connie Britton: na jó, kicsit túlzok, de ezt a szettet akár még egy egyszerű hétköznapra is el tudnám képzelni – gondolom, nem vagyok egyedül a véleménnyel, hogy ez a szoknya-pulcsi kombináció nem vörös szőnyegre való. Persze értjük a pulcsi szövegének üzenetét, és hogy Connie tüntetőleg öltözött így, de azért a díjátadó mégiscsak ünnepi esemény, nemde?

 

mariah_carey.jpg

 

Mariah Carey: ha követed a nagy eseményeket, bizonyára feltűnt, Mariah eléggé szigorúan ragaszkodik a megszokott stílusához: gyakorlatilag mindig testhezálló, mély dekoltázsos ruhában van. Igen, ez az ő stílusa, de nekem úgy tűnik a képeket látva, nem biztos, hogy rendesen kap levegőt ebben a szerelésben…. Talán eggyel nagyobb méretet kellett volna vennie, az ékszerek számából viszont visszább vehetett volna. Arról nem is beszélve, hogy az enyhén átlátszó anyaghasználat kicsit közönségesnek hat.

 

sarah_jessica_parker.jpg

 

Sarah Jessica Parker: nyilvánvaló, hogy a kultikus Szex és New York sorozat Carrie-je igazi stílusdiktátor, akit mindig mindenki követ. Hát, ezt az outfitet szerintem ne másoljátok! Hogy mi a bajom vele? A szoknya alja rossz helyen vágja el a lábát, a ruha fazonja nem emeli ki igazán sem a derekát, sem a mellét, és egészében olyan hatása van, mintha nagy lenne rá. Kicsit túl eklektikus, kicsit boszorkányos a hatás. Ti mit gondoltok?

 

sally-hawkins.jpg

 

Sally Hawkins: tisztára, mintha Connie-tól kért volna stílustippeket… Szerintem sokat dobott volna az összhatáson, ha a frizurája követte volna a maxiszoknya élességét, és ehelyett a laza hullámos fazon helyett egy szigorúbbat választott volna. De így a fekete drámai színe és a maxiszoknya együtt nem drámai hatást kelt, hanem inkább olyan benyomást nyújt, mintha Sally-nek csak 5 perce lett volna felöltözni. Az egysíkú összhatást a helyében én egy hangsúlyos, strasszos övvel vagy táskával törtem volna meg.

 

blanca_blanco.jpg

 

Blanca Blanco: minden eseményen van valaki, akihez nem jutott el a dresscode… Az idei Golden Globe-on ez bizonyára Blanca volt, de hogy emellé még ennyire kihívóan is érkezzen! #metoo apropó ide vagy oda, szerintem is ez felér egy szexuális zaklatással. Nála is igaz az örökérvényű mondás: a kevesebb néha több.

 

 

Ha érdekelnek a divatvilág hírei, iratkozz fel a blogra itt a blog.hu-n, vagy kövess Facebookon és Instagramon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr813562521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása