Így hordd az idei tél slágerét, a barett sapkát!

 

Úgy tűnik, végre elkezd bekeményíteni az idei tél, úgyhogy aki nem tette, annak elő a sapkával! És ha már sapka, akkor megsúgom: idén télen a barett fazonhoz érdemes nyúlni ;) Én magam barett-imádó vagyok, mert szerintem egy nagyon sikkes, jól kombinálható kiegészítőről van szó. A mai posztban három outfitet hoztam nektek inspirációként, hogyan érdemes hordani a barettet!

 

img_3081.jpg

 

De kezdjük egy kicsit távolabbról a posztot: a barett sapka, ami később a svájcisapka alapja is lett, igen hosszú múltra nyúlik vissza, ugyanis már az ókori görögök és rómaiak is viselték. Végül a középkorban, a 15. században vált divattá, egyaránt hordták férfiak és nők is. A következő évszázadokban sokat formálódott, hogy pontosan mikor melyik társadalmi réteg hordta és ezzel milyen üzenetet adott át. Majd végül az 1930-as években kezdte el újra virágkorát élni a fazon, idén télen pedig újra divatba jött.

 

Szeretnéd megnyerni Kylie Jenner és a Kylie Cosmetics rúzsait? Várlak az Instagram és Facebook oldalamon is - most ráadásul nyereményjátékkal!

 

És hogy szerintem mi is a három legfőbb tudnivaló a barettről? 

 

  1. A fenti áttekintésből láthatjátok: egy valóban időtálló klasszikusról beszélünk, ami sokoldalúan hordható: nem kell nagyon a homlokunkba húzni, de ha úgy tetszik, akár azt is lehet. Aki kicsit bohémabb, felteheti a hajvonal után, már-már a fejtetőre. Egy a lényeg: valamelyik oldalra álljon laposabban a sapi a fejeden.
  2. A barett elsősorban gyapjúból készül, aki érzékenyebb, annak tudnia kell, hogy ennélfogva az anyaga egy kicsit szúrósabb. Ugyanakkor egy olyan sokoldalúan kombinálható kiegészítőről van szó, amibe érdemes befektetnünk, ha bejön a stílusa.
  3. Mert hogy a barett azért egy igencsak karakteres darab, amit kevesen vállalnak be, és a letisztult összhatás kedvéért nekik is érdemes a lenti tippeket megfogadniuk.

Szóval, íme három merőben más stílusú outfit, amelyhez barett sapkát választottam!

 

Színes és sportos outfit

 

Egy ilyen színes, utcai szettel színben passzoló barettet érdemes párosítani. A nagy hidegre való tekintettel én most meleg téli pulcsihoz vettem fel, ugyanakkor nem csak pulcsikkal mutat jól ez a sapka. Vegyél fel egy szép fehér blúzt, hozzá a baretted, és máris kész a párizsi hölgyek sikkje ;)

 

csilla-111.jpg

 

Kombináld a klasszikus baretted mintás outfittel!

 

Egy fekete barett hosszú-hosszú évekre hű társad lesz, és tökéletesíti az olyan alkalmi outfited, mint rajtam ez a farmer, fekete garbó és kockás kabát kombó.

 

img_3490.jpg

 

Két trendet egy csapásra: fagyiszín és barett

 

Sokszor meséltem már, hogy az idei év slágerszínei a nőies, letisztult fagyiszínek. Én itt a mályvaszín kabátomhoz színben harmonizáló barettet választottam, ami szintén egy nagyon sikkes, elegáns, alkalmi megjelenést eredményezett.

 

img_3097.jpg

img_3088.jpg

 Fotó: Magyar Kamilla és Peszeki Dorka

 

Mindhárom szettemmel azt szerettem volna megmutatni nektek, mennyire sokoldalúan kombinálható színben, mintában, stílusban a barett. A pasztellektől az élénk színekig, a sportostól az alkalmi outfitig, az egyszínűtől a mintásig lényegében bármilyen szettet képes feldobni. Az alapszabály ugyanakkor mindig az, hogy a baretted színe mindig csak a felsődőn // vagy csak a szoknyádon/nadrágodon // vagy csak a többi kiegészítődön (cipődön, táskádon) köszönjön vissza. Nem fogsz mellényúlni, ha basic színekkel kombinálod ;)

És ha további inspirációra lenne szükséged:

 

Íme, így hordják a sztárok a barettet

 

Emma Watsontól kezdve Chiara Ferragni világhírő divatbloggeren át Rihannáig számtalan híresség stílusában visszaköszön újra és újra a barett. Míg az előbbiek letisztult szereléshez választották, Rihanna a tőle már megszokott extravaganciával ötvözte. Döntse el mindenki, neki hogyan tetszik, a lényeg: a barett stílusos társad lesz, ha úgy döntesz, barátságba kezdesz egy ilyen karakteres, de klasszikus alapdarabbal.

 

 

img_9697.JPG

 

Ha tetszett a posztom, kövesd a blogot itt a blog.hu-n, és várlak az Instagram és Facebook oldalamon is - most ráadásul nyereményjátékkal!


Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr1313440579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása