10+1 ruhadarab, 21 outfit, egyetlen carry-onban!
Így pakolj be ügyesen a hosszú hétvégi kiruccanásokhoz

 

 img_3792.jpg

Ha dolgoztok, gondolom nektek is az egyik első dolgotok idén (vagy még tavaly év végén!) az volt, hogy csekkoljátok, vajon hány hosszú hétvégével kecsegtet 2018. A válasz eléggé örömteli: ugyanis azzal, hogy 9 hosszú hétvége vár ránk idén, már-már azt is mondhatjuk, 2018 a hosszú hétvégék éve lesz ;)

Bár egy stylist egészen más munkarendben dolgozik, mint például az, aki heti 40 órában irodai munkát végez, de azért már én is elkezdtem gyűjtögetni, ezeket a hosszú hétvégéket milyen külföldi és belföldi utazásokra váltanám be. (A legelső posztomban írtam egyébként arról, hogyan is dolgozik egy személyi stylist - na és mik az általános tévhitek a stylist munkával kapcsolatban.) 

Én jelenleg épp egy hosszú, 3 hetes utazásra készülök, ami egyébként a férjemmel a nászutunk lesz! Úgyhogy nagy az izgalom most nálunk, és ha téged is érdekel, hogyan töltjük a nyaralást, kövess Instagramon. ;) Sokat fogok posztolni és Story-zni róla!

Pakoláskor igyekszem helytakarékosan kihasználni a bőröndöm lehetőségeit. Ebben a legegyszerűbb praktika, hogy érdemes jól kombinálható alapdarabokat magunkkal vinni. Na meg hogy érdemes a trópusokra repülni, és pár váltás bikinivel máris megvan a sokszínű outfit :D

Szóval, az idei hosszú hétvégék és a saját utazások okán ma arról szeretnék írni nektek: hogyan is hozhatsz ki 10 ruhadarabból akár 3 hétre 21 különböző outfitet - mindössze egyetlen carry-onban! Egy 4 napos hosszú hétvégére kevesebb outfit is elég lehet, de ha pl. esténként buliznátok, vagy éppen beülnétek vacsorázni, egy ilyen 10+1-es listából minimális variálással az esti szettet is megoldhatjátok anélkül, hogy plusz ruhákat kellett volna bepakolni.

Én úgy látom, ha ügyesen megválogatjuk a ruhadarabjainkat, sok helyet, időt és akár pénzt is megspórolhatunk magunknak. A hosszú hétvégék elsődleges külföldi úti céljai az európai városok, ahová a fapadosokkal sokszor potom pénzért eljuthatunk, kár lenne a feladandóért feleslegesen fizetnünk, ha ezt ügyes pakolással kiválthatjuk.

 

Milyen 10+1 alapdarab kell hozzá?

 

Természetesen más színekkel és más évszakokra időzítve update-elhető ez a lista, de hűvösebb időben ez az én ultimate 10+1-es listám, a következő színek használatával: fekete, fehér, csaubarna, krémszín, sötétkék és bordó.

 

  • bokacsizma
  • magassarkú
  • farmernadrág
  • csaubarna nadrág
  • csíkos felső
  • fehér mintás felső
  • bőrkabát
  • kardigán
  • ruha
  • szoknya
  • +1 sál

 

Ahogy látjátok, ebből igazából csak 8 a ruhadarab, 2 a cipő, 1 pedig kiegészítő. Leteszteltem, tuti beleférnek a carry-on-ba, sőt: a sminktáskának is marad hely ;) 

 

Íme a 21 outfit - változatosan!

 

21outfit.jpg

 

Mire kell figyelned?

 

1. Harmonizáld a színeket!

Az elsődleges alapszabály egy ilyen "okos pakolás" során: mindennek illenie kell mindenhez. A klasszikus, egyszínű ruhadarabokkal természetesen nem tudsz mellélőni. Ha viszont szeretnél mintákat használni, akkor arra ügyelj, hogy egy teljes szettnél csak egy minta legyen! Ugyan ez nem aranyszabály, de az esetek zömében igaz - és most arra megyünk rá, hogy minél könnyebb dolgod legyen abban, hogy valóban összehangolt legyen mind a 21 outfited ;)

Ha bizonytalan vagy abban, mely alapszínek állnak neked a legjobban, vagy éppen hogyan lehet a mintákat párosítani, fordulj hozzám bizalommal, szívesen segítek!

 

2, Ha viszel magaddal mintás darabokat, ügyelj rá, hogy összhatásukban passzoljanak az egyszínűekhez!

 

Ha megnézed, az én esetemben például mindkét póló és a választott ruha is mintás. Ez utóbbiból ráadásul bármilyen, akár extrább ruhát vagy mondjuk maxiruhát is bepakolhattam volna -- a lényeg: mindig tartsd magad az első ponthoz, a minden illik mindenhez elvhez! 

Nyáron például bátran választhatsz egy farmerkabáthoz vagy zakóhoz két extrább ruhát is (pl. ami színes és mintás) - biztos vagyok benne, hogy akkor már nem fogod azt érezni, hogy unalmasak az így összehangult outfitjeid.

Láthatod: a szabályok egyszerűek és igazából csak a tudatos átgondolás szükséges a saját smart travel packedhez. Bízom benne, hogy tudtalak inspirálni és hamarosan lesz alkalmad hasznosítani a posztban foglaltakat :)

Ez a mai lista elsősorban a tavaszi és őszi hónapokra érvényes. Kíváncsi vagy rá, én hogyan állítanék össze a legmelegebb hónapokra egy 10-es listát? Itt tudsz szavazni:

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr2213602865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása