Oscar gála 2018: ruhamustra egy stylist szemével

Magyar idő szerint ma hajnalban lezajlott a 90. Oscar gála, ahol összesen 24 kategóriában osztotta ki az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája a 2017 legjobb filmjeinek járó elismeréseket. A közvetítést én is követtem, és annyira jellegzetesek voltak idén a vörös szőnyegen 2018 legfontosabb trendjegyei, hogy a mai posztomban be is mutatom ezeket nektek. (Vess egy pillantást a Golden Globe ruhamustrámra is, ahol az 5 legjobb és 5 legrosszabb szettet emeltem ki pár héttel ezelőtt.)

Lássuk is, mely trendek érvényesültek a legjellegzetesebben a vörös szőnyegen ma éjjel! 

 

1. Arany flitter

 

Gondolom lassan már mindenki kívülről fújja (én is többször hangsúlyoztam már a blogon), hogy a flitter mennyire menő 2018-ban. Na ez most a vörös szőnyegen is megmutatkozott, csak úgy pompáztak a csillogó flitterekben a hollywood-i sztárok. Igyekeztek az arany szobrocskához öltözni ;)  A Golden Globe-os ruhaválasztásához képest Sally Hawkins (A víz érintése) most határozottan kitett magáért! Jennifer Lawrence-ről nem is beszélve. De hát megszokhattuk már: ő egyszerűen nem tud hibázni. Most is elképesztően szép összhangban volt a ruhája, sminkje, frizurája.. látjátok? A nagy nyakláncot pedig elhagyta, hiszen: a kevesebb néha több. Nálam arany flitter kategóriában ő volt a nyerő :)

 

image2.jpeg

Lupita Nyong'o, Sandra Bullock, Jennifer Lawrence, Sally Hawkins, Gal Gadot

 

2. Fehér színek

 

Az idei ceremónián sokan nyúltak a klasszikus fehér színhez. Jane Fonda elképesztően jól nézett ki ma is -- alig tudok napirendre térni afölött, hogy ő bizony már a nyolcadik X-be lépett tavaly. A lenti montázsban szembetűnő, hogy mind az 5 hölgy érdekes nyakmegoldásokat használt, éppen ezért ők is otthon hagyták a nyakláncokat. Mit tanulhatunk mi belőle?

#styledbycsillu tipp: az érdekes nyak -és vállmegoldások (asszimetrikus és off-shoulder) nagyon menőnek számítanak 2018-ban es nem csak a vörös szőnyegen! :)

A fehér ruháért járó Oscart Margot Robbie kapta nálam.

 

image4.jpeg

Laura Dern, Jane Fonda, Margot Robbie, Mary J. Blige, Erin Lim

 

3. Élénk színek

 

Az élénk színek 2018-ban szintén abszolút trendinek számítanak, lásd csak a felhozatalt a vörös szőnyegen. Meryl Streep szokásához híven ismét nagyon csodás volt, és szerintem nagyon fiatalos, üde benyomást keltett ebben a szettben. Viola Davis picit túltolta ezt a fülbevaló-frizura kombót. Ugyanakkor szerintem ezekkel az élénk színekkel nem lehet mellélőni, feltűnő, mégsem túl sok. Persze ebben az is segített, hogy egytől egyig mindenki egyszerű és természetes hatású frizurát választott a ruhához. Az élénk színű szettért járó Oscart Jennifer Garner nyerte el nálam :) 

 

image3.jpeg

Viola Davis, Greta Gerwig, Maryl Strepp, Jennifer Garner, Eiza Gonzalez

 

4. Pezsgő vintage

 

A fehér mellett megérdemel egy külön kategóriát a pezsgőszín is. Sokan választották ezt idén: a gyöngyökkel gazdagon díszített ruhák igazi jolly jokernek számítanak. Leginkább laza, hullámos hajat és egy-egy statement fülbevalót tudok hozzájuk elképzelni. Hogy miért? Mivel nem erős a ruha színe, nyugodtan adhatunk a szettnek egy kis extrát a jellegzetesebb fülbevalóval. Az egészen mély, V alakú kivágás szerintem hiperszexi - elsősorban a kismellű hölgyeknél. Elisabeth Moss pedig nagyon ügyesen egy kis betéttel oldotta meg, hogy ne legyen túl közönséges. De hogy nálam végül ki nyerte a pezsgő Oscart? Gina Rodriguez!

 

image5.jpeg

Abbie Cornish, Gina Rodriguez,  Zoey Deutch, Elisabeth Moss, Allison Williams

 

+1 A legmenőbb pasik és férfi divattrendek idén

 

A hölgyek után nézzük akkor, mi is menő idén a férfiaknál! A rövid válasz: a bársony. Ha elég bevállalós vagy, akkor zakó formájában, ha kevésbé, akkor például nyakkendőként. Ha meg igazán menő vagy, akkor mindkettőt beépíted az outfitedbe. Armie Hammer még a nadrágját is ebből az anyagból választotta, így én mindenképpen neki adom az Oscar szobrocskát ;)

 

image6.jpeg

Armie Hammer, Daniel Kaluuya, Matthew Mcconaughey, Ansel Elgort

 

És végül jöjjenek a legrosszabbul öltözött hírességek!

 

Az utolsó montázsom szereplői szerintem valahogy egytől egyig félrenyúltak, vagy ha gonoszkodni akarok, már csak a függönyboltból tudtak maguknak ruhát szerezni az estre. A túl sok anyag a teltebb nőket csak tovább erősíti, úgyhogy nekik én azt javaslom: ne azzal próbálják leplezni a testalkatukat, hogy még több anyagba bugyolálják magukat. Emma Stone nadrágban jelent meg, és piros-pink blézer-öv szettben, ami amúgy menő, de ő végül nálam mégis itt kötött ki. Hogy miért? Szerintem mégiscsak figyelembe kellene venni a protokollt, és esélyiben illett volna megjelennie. Bár nem vagyok óriási szabálykövető, de azért most az Oscarról beszélünk ;) 

Salma Hayek mindent bevetett: dekoltázs, strasszok, flitterek, fodrok (igen, igen, a kevesebb több lett volna). De mindent összevetve, nálam a legrosszabb vörös szőnyeges szettért járó Arany Málnát Whoopi Goldberg nyerte, ugyanis nála a legnagyobb jóindulattal sem tudok kiemelni semmit, amit eltalált volna. Mondd el szavazás formájában lent, te kinek adnád az Arany Málnát, vagy éppen melyik a kedvenc trended idén a red carpetről!

 

83ac612e-de48-45d0-a829-33b2f57208f6.JPG

Blanca Blanco, Salma Hayek, Emma Stone, Whoopi Goldberg, Andra Day

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr8513715718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fritz Gerlich 2018.03.05. 23:26:29

Rengeteg halvány tónusú, világos ruha, fakó bőrű, sápatag nőn. ... Ízléstelenség, vagy önmagukról torz kép?

styledbycsillu 2018.03.06. 10:38:02

@Fritz Gerlich: abban igazad van, hogy a ruhaválasztás mellett meg kell találni a bőrszínt jól kiemelő, megfelelő tónusú púderszínt is. De, szerintem ők ezt jól megoldották!

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása