5+1 helyszín amit érdemes meginstáznod Miamiban

Idén tavasszal nagy álmom teljesült azzal, hogy eljuthattam Miamiba. A mozik és sorozatok világában Miami a sztárok, felhajtás, és hivalkodó luxus városa, de bizton állíthatom, itt (is) van stílus a Lamborghiniken és plasztikai sebészet élő-reklámtáblákon innen és túl.

Amikor belevágtam a blogom írásába, nem terveztem hogy divat tanácsok mellett utazásokról is írok majd. Viszont mivel annyi kedves, bátorító szót és kérdést kaptam tőletek ebben a témában, úgy döntöttem belevágok! Ez lesz az első ilyen posztom, nagyon izgulok hogyan fogadjátok majd! :) Írjátok meg kommentben hogy tetszett és hogy melyik úticélról szeretnétek legközelebb többet hallani!

Az Instagramon már láthattátok több fotóm és sztorim, ezúttal pedig egy csokorba szedtem nektek a kedvenc helyszíneimet és még néhány tuti tippet az utazás szervezéséhez. Lássuk tehát Miamit, egy stylist szemével!

 

1. Miami Beach Promenád

 

Első helyen természetesen a tengerpart áll! Néhány gyors infó a napozáshoz: napágyakat/ernyőket bérelni szinte végig a parton könnyen lehet (de nem kötelező!), viszont parti öltözőkre ne számíts. De a jó hír az, hogy nem zavarnak be mindent rád tukmálni akaró árusok.

Ami a fotózást illeti, persze ez itt nem a trópusok, így az insta-klasszikus pálmafára mászós vonal helyett inkább az olyan elemekkel kombinálhatunk, mint a fapallós korzó, a tarka vízimentő bódék, és a vintage biciklik!

A fapallós korzó az északi részen fut (a 46. utcától a 23.-ig), utána veszi át a helyét a beton, ami a hírhedt Ocean Drive-ba ér.

Bár a képeken gyakran köszönnek vissza az old school bicajok, a bérelhető verzió (a helyi bubi) elég otromba sajnos!

#styledbycsillu tipp: a W hotel vendégeinek ingyen biztosítja ezeket a babakék bringákat, de ha hozzám hasonlóan nem itt szállnál meg, kérj kölcsön egy vintage példányt egy helyitől :)

 

 

2. Art Deco Negyed

 

Az előbb már említettem is az Ocean Drive-ot, aminek kezdete kijelöli South Beach Art Deco negyedének határát. Maga az Ocean Drive egy majdnem 0-24 zsongó cirkusz, ha itt akarsz elkapni egy képet mindenképp a kora reggelre utazz, ezután leginkább azt lehet lefotózni, ahogy a tömeg kerülgeti a direkt lassan cruise-oló kabriókat és fordítva.

Ugyanakkor az esti látvány a neonfényekkel igazi csemege, ezt azért ne hagyd ki. Bár a negyed leghíresebb épületei közül számos (pl. a Colony Hotel) az Ocean Drive-on áll, a parttól távolabb merészkedve is szuper épületeket találhatsz, de már a tömeg nélkül!

 (a fotómon látott mozi a Lenox Avenue-n, a Diner pedig a Washington és a 11. sarkán áll; inspirációk: @luisnicolasdarbon, @ashleybridgetco)

 

3. Hotel Bárok

 

Az "in crowd" számára persze nélkülözhetetlen a klasszikus medencés-party életérzés, így nem csoda hogy Miami Beachen sok hotel megy rá a különleges látványra. Miami azért nem Las Vegas, nem feltétlen fesztivál területnyi méretű medence oázisokra kell gondolni.

Nekem a személyes kedvencem a Broken Shaker volt, ami a backpacker rétegre fókuszáló Freehand Hotelben található, de nem csak a szállóvendégeknek nyitott. Igazi bohém menyország és ráadásul még helyi tervezők portékái között is lehet keresgélni, olyan mint egy Wampba oltott medencés bár (amit nem mellesleg a világ egyik legjobb koktélbárjaként tartanak számon).

"Luxury travel" vonalon pedig tökéletes választás a nagymúltú Fontainebleau (ez volt Sinatra törzshelye és itt nyaralt maga James Bond a Goldfingerben is), a méltán szupertrendi Delano, vagy ha már kimozdulnál a partról, a belvárosi East Miami hotel bárja, a Sugar.

 

(inspiráció: @theeverygirl, @eastmia)

 

4. Miami Design District

 

Nyilvánvaló, hogy a városból ami a "gazdagok és szépek" amerikai pihenője már Frank Sinatra óta, nem hiányozhat egy luxusmárkákat felsorakoztató negyed. Szerencsére azonban az MDD nem "csak" a kirakatok mögötti kincsek miatt szemet gyönyörködtető, hanem a különleges kialakítású storefrontok miatt is. Ráadásul ebben a szabadtéri luxusbevásárlóközpontban hétköznapokon csak lézengenek a járókelők - fotózáshoz tökéletes!

#styledbycsillu tipp: a párod pedig könnyebben elcsábíthatod ide a part mellől azzal, hogy annyi Ferrarit és Lamborghinit egy rakáson mint itt még Monte Carlóban sem igen látni! :)

 

img_6524.jpg

img_6513.jpg

5. Wynwood Walls

 

Wynwood alapvetően Miami egy lerobbant városrésze volt, aminek új lendületet adott, hogy egy szuper magánkezdeményezés az évezred elején rárepült a városi művészet felkarolására. Az eredmény több, mint a számos insta-biztos graffiti fal, egy egész művésznegyed nőtt ki a földből itt, galériákkal és bohém kreatív közösségi terekkel.

 (inspiráció: @littlefashionfox)

+1 Az Everglades Mocsárvidék

 

A végére pedig egy extra tipp a kalandozások kedvelőinek. Ha a sok napozás és shopping mellett egy kis természetjárásra vágysz, tökéletes választás lehet az egynapos túra a híres mocsárvidékre, ami Miamitól egy karnyújtásnyira fekszik. Számtalan operátor szervez all-in látogatásokat, így neked semmin nem kell aggódnod, csak hogy ne késd le a túrabuszt (nekem természetesen sikerült :) és hogy a szett passzoljon az aligátorhoz :)

A látvány a lenyűgöző és a félelmetes között helyezkedik el félúton és az idegenvezetés is szuper: pont annyi infót kapsz meg az airboat túra alatt, ami garantáltan le fog kötni. Ha mást nem, azt biztos egy életre megtanulod, hogy most akkor krokodil vagy aligátor? :) (Megfejtés: mindkettő! :)

img_6184.jpg

img_6125.jpg

 

 

Te melyik tengerpartra utaznál el legszívesebben? 

 

TravelledByCsillu Miami Gyorstalpaló

 

Mikor?

Miamiban nyáron már nem éppen napozás barátok a sugarak, ráadásul egészen novemberig ott lóg a hurrikán szezon, jobb tehát elkerülni. A tél a főszezon - de így ekkor legnagyobb a tömeg, a foglaltság, és persze az árak is. A tavasz tökéletes választás: ideális napozó idő, úszható vízhőmérséklet, kevesebb ember, ráadásul itthon már lassan megszokjuk, hogy tavaszra jön meg a tél.

Amire figyelj: ha a Spring Break bulihordáit el akarod kerülni, április közepe után, ha viszont az amerikai egyetemibulizás csúcsára vagy kíváncsi, akkor február végétől keress időpontot.

Mennyi időre?

4-5 nap bőven elég befogadni a Miami "feelinget". Ha ennél több D Vitaminra vágysz, megtoldhatod a nyaralást floridai utazással: Orlando vidámparkjai tökeletesek az (örök)gyerekeknek, vagy Key Westet ajánlanám a tájban gyönyörködős road tripek szerelmeseinek.

És persze nincs háromnegyed óra sem autóval Ft. Lauderdale, a Bahamák kapuja, ahol számos utazásszervező várja, hogy alig pár óra alatt már az Exumák fehér homokjára repíthessen. Én még sosem jutottam el ide, de ha legközelebb Miamiben járok, biztosan nem hagyom ki!

Hol szállj meg?

Miami Beach egy külön szigeten fekszik, mindenképpen ezt válaszd a város többi része helyett, lévén hogy Miami tipikus amerikai város: mindenki autóval jár, mert nagyok a távolságok, így a tömegközlekedés elég gyér, de cserébe nagyok a dugók, különösen a Miami Beachre vezető hídon.

Ezen belül azt érdemes tudni, hogy végesvégig egybefüggő a szabadstrand, nem kell tehát privát resort partszakaszokban gondolkodni. A korzó lényegében a Fontainebleau-nál kezdődik és egészen a South Pointig tart, ezen belül a "bulipart" rész a 16. utcától délre eső rész. Úgy is mondhatnám, hogy válassz a balatoni preferenciáid alapján: északi partosoknak North Beach, déli partosoknak South Beach fog jobban bejönni :)

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr3814207661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.09.01. 15:09:04

Azért megemlíthetted volna, hogy az Államok egyik legális naturista strandja is Miaimiban van... Ahol sok szép, híres embert lehet látni...
Nem érezted magad dagadtnak Miaimiban?

Attilajukkaja 2018.09.01. 20:21:06

Én Kis Havannát sem hagynám ki, ha divatbemutatós fotókat szeretnék posztolni magamról.

Mrcs 2018.09.06. 10:15:58

@Hungarian Geographic: te nem érzed magad seggfejnek, amikor ilyet írsz?

Attilajukkaja 2018.09.06. 10:25:09

@Mrcs:
" te nem érzed magad seggfejnek"
Sokaknak nem tetszenek a túlsúlyos modellek és ennek hangot is adnak, mert úgy vélik, hogy ezek a nők a kövérséget propagálják. Az pedig egészségtelen. Én ezzel nem értek egyet, de semmiképp sem titulálnám őket seggfejeknek.
A te beszólásodat sem tartom kulturáltabbnak, mint akiét kifogásolod.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása