Rémisztő dívák: Halloween inspirációk a divatvilágból

Hamarosan itt a Halloween estéje, ami már itthon is egyre népszerűbb. A kiöltözésre kaphatóak számára gyakran okoz fejtörést, hogyan álljunk elő egy olyan jelmezzel, ami egyedi is, de nem is túl nagy idő/pénz ráfordítás a beszerzése egyetlen este kedvéért. Én ezt arról az oldaláról fogtam meg, hogyan készíthetünk olyan lookokat, amik jól jönnek jelmeznek is, de hordható darabokra épülnek, így megállják a helyüket a jelmezes bulin kívül is.

Így született meg a mai posztom ötlete: három szett, melyek ikonikus női példaképeket idéznek meg, Halloweenre hangolva! Ezúttal is törekedtem arra, hogy magyar tervezők ruháit használjam fel.

Az összeállításokat remek csapatommal közösen készítettük el: Hajas Orsi fotóssal (@orsolyahajaphotography), Pallag Evelin sminkessel (@evelinpallag), és Lencsés Dóra fodrásszal (@lencsesdora).

1. Frida Kahlo

A Frida Kahlo kiállítás nagyon nagy hatással volt rám, ezért már ott megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy róla szeretnék valamilyen formában írni. A szenvedéssors, a szögmotívum és a jellegzetes öltözködés segítettek a megformálásában. Öltözködési stílusára jellemző, hogy szerette a színes, virágos ruhákat. Alap koncepció volt, hogy szerettem volna magyar tervező munkáját megjeleníteni, ezért egy hernyóselyem Romani Design ruhára esett a választásom. Frida jellegzetessége a hangsúlyos alsószoknya, ezt a hatást két ruha kombinálásával értem el.

_dsc3333k.jpg

Frida halloweeni sminkjénél a szög motívum inspirálta Evelint. Mindig izgalmas valami olyat alkotni, ami mögöttes tartalommal bír, ezért a festményein is visszatérő témával, a testet átszúró szögekkel tette Fridát félelmetessé. A szögek felapplikálásához egy kifejezetten erre való ragasztót és scar waxot használt, majd a végén arcfestékkel és művérrel lett ennyire realisztikus a maszk.

2. Amy Winehouse

Amy megtestesítésénél a laza, flegma stílusára erősítettem rá. A haja, a sminkje, a laza pózok, annyira erősen hozták a karakterét, hogy az egyszerű farmer-fehér top kombó is jól megállta a helyét. Persze az ikonikus nagy karika fülbevaló és a kilógó melltartópánt nem maradhatott el. Ideális last minute szett, könnyen összehozható és csupa hordható, kombinálható darab!

_dsc3646k_1.jpg

Amy halloweeni sminkjénél nem volt kérdés, hogy az ikonikus tusvonal marad, viszont utalni akartunk betegségére, utolsó hónapjaira is, így Evelin a csontváz/koponya motívumot választotta. Idén is nagyon népszerűek a koponya sminkek, amiket fel lehet extrázni akár kövekkel, glitterrel is. Ennél a sminknél csak arcfestékeket használtam, a stylinghoz és az Amy karakterhez szerintem ennyi pont elég. Tudjátok, a kevesebb néha több! :)

3. Audrey Hepburn

Audreyról mindenkinek az Álom luxuskivitelben juthat eszébe, amint a Tiffany's kirakata előtt reggelit majszol. A kis feketét már kiveséztem ebben a blogposztban. Ha egy klasszikus kis ruhához nyúlnál, akkor a Navona Fashion kézzel készült darabjait válaszd. A gyöngyberakással, a kalappal és hosszú fekete kesztyűvel teheted fel a pontot az i-re és idézheted meg az Audrey stílust. A kalap az ügetőn vagy egy királyi esküvőn kívül valószínűleg too much lenne, de a ruha garantált siker.

_dsc3743k.jpg

Báj és elegancia. De csakis az első verzióban: Audrey hitt a szépítő alvás erejében, így Evelin egy kissé bevérző szemes zombi sminket készített nekem, amit felextrázott egy biztostűvel. A smink mindössze 10perc alatt készült el, így ez egy jó alternatíva, ha már késésben vagytok a halloweeni bulira!

Neked melyik a kedvenced?

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr1614317325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása