Őszi trendek: 5 meghatározó anyag és minta 2018-ra

header3.pngÍgy szeptember közepén a nyárias idő helyét lassan átveszi a valódi ősz, New Yorktól Párizsig a kifutókon pedig 2018 helyett már a 2019-es trendeket mutatják be a legnagyobb divatházak.

Hamarosan hozok is egy mustrát nektek az idei Fashion Week termésről, de mégse szaladjunk ennyire előre, inkább nézzük meg, hogy mik lesznek az idei ősz meghatározó anyag és mintaválasztásai! 

 

1. Állati minták

A tervezők a nagyvárosi dzsungelt már valóságos nagyvárosi szafariként gondolták tovább, mert berobbantak az egzotikusabb állatminták. Leopárd, ocelot, zebra, akár kígyó - idén ősszel az állatkert összes lakójának mintáját felvonultathatod!

Mindegyik színtipus megtalálhatja a neki megfelelő állatot: a hidegebb típusoknak például ajánlanám a zebrát (fekete-fehér és hideg színek), melegebb típusoknak a leopárdot (meleg, barnás árnyalatok). Extravagánsabbak pedig bátran bevállalhatnak a természetestől eltérő, akár neon színeket is, ugyanis a neon-állatminta kombó is nagyot fog idén hasítani.

#styledbycsillu tipp: ha soknak érzed egyszerre, válassz kis helyen megjelenő mintát, például egy magassarkú vagy öv formájában, vagy a blézer bélésén; és mindenképp egyszinű - farmer, fekete, fehér, esetleg piros - alappal kombináld! 

 

animal.jpg

Balenciaga, Givenchy, Tom Ford, Zadig&Voltaire

 

2. Kordbársony 

Ha a kordbársonyról a könyvtárosnéni enyhe molyírtó illata jut eszedbe, akkor nem jársz messze. A jó hír az, hogy ez már nem 1996, ma már sokkal rugalmasabb anyagból készülnek mint anno, sokkal hordhatóbbak és nem utolsó sorban melegen tartanak a hideg időben! Érdekes, hogy ha szigorúan a kifutókat néznénk, akkor a kordbársony már a 2017-es őszi felhozatalban terítékre került, de az itthoni boltokban úgy tűnik, hogy idén őszre jött el az ideje!

Tehát elő a kordnadrágokkal és zakókkal, és nem ez az egyetlen ami vissza jön a 90-es évekből, a trapéznadrág és a zsenília pulcsik is újra utat törtek maguknak. (Mondani akartam viccből hogy ha így megy tovább ez a retró őrület akkor újra összeáll a Spice Girls, erre megtudtam hogy a hír igaz!) Ha a trapézt választod, a legtrendibb akkor leszel, ha valamilyen csíkos kötöttel kombinálod. 

#styledbycsillu tipp: hosszanti csíkos mintával jótékonyan nyújt egy kordnadrág, de vigyázz, a trapéz már nem áll jól mindenkinek! Én őszintén szölva inkább maradnék az egyenes, enyhén szűkülő fazonú kordnadrágnál, alacsonyabb hölgyeknek ezt a szabást ajánlom.

 

corduroy.jpg

Altuzarra, Roland Mouret, Altuzarra, Ermanno Scervino  

 

3. Csillogj!

Nyáron inkább a highlighter volt ami csillogott a trendszetterek arcán, ősszel már a ruhák és kiegészítők is csillogni fognak. Az enyhe fémes csillogású felsők, a hologramos színek, flitterek és a lakk és bőr anyagok ősszel is szupertrendiek.

#styledbycsillu tipp: Ha csak egy csipetnyi csillogásra vágysz, húzz egy ezüstszürke bokacsizmát! Figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba: ne akarj diszkógömb lenni!

 

silver.jpg

Balmain, Dior, Fendi, Emilia Wickstead

 

4. Flower Power

Nemcsak nyáron trendi a virágminta, őszre is marad, picit sötétebb színekben ugyan. Ééés igen: ezúttal nem a styledbycsillu aranyszabály lesz a nyerő, mert tényleg a több a több! Ugyanis ez a mix&match nagy szezonja lesz, gyakran egy ruhadarabon belül is összemixelik a különböző mintákat. Mondhatni bármilyen minta menő lesz bármilyen mintával. Igen igen, ez megosztó lehet, ezért ügyelj fokozottabban a színek harmóniájára!

A sötétebb színes virágminta általában oversize maxiruhán jelenik meg. Ezzel a magasabb illetve szélesebb hölgyeknek nem árt vigyázni, mert a túl sok anyag ami tetőtől talpig beborít egyszerre sok lehet. #styledbycsillu tipp: emeld ki a derekad egy övvel, vagy törtd meg a nagyobb színfoltot egy jó kis motorosdzsekivel!

 

floral.jpg

Coach, Ellie Saab, Erdem, Gucci

 

5. Kockák, nem csak kockáknak

A végére vettem egy trendet, ami egész 2018-ban hódít, ahogy erről már a februári előrejelzésemben is írtam. Bátran válaszd a plaid, a tweed, és a tyúkláb mintákat, ősszel ezek nagyon sikkesek. Idénre igazi #musthave darabnak tartok egy tweed zakót, illetve egy kockás ceruzaszoknyát. 

#styledbycsillu tipp: egy ilyen zakó komoly külsőt kölcsönöz, így remek választás lehet egy állásinterjúra, főleg ha egy kreatív szakmában dolgozol. Ha esetleg amiatt aggódnál, hogy ez a minta nagyon öregít, akkor egy könnyű anyagú pólóval és élénk szinű rúzzsal párosítsd. 

 

check.jpg

Michael Kors, Louis Vuitton, Prada, Versace 

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :)

Stylist szolgáltatásaimat keresd a weboldalamon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr1214247625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása