10+1 stílustipp az esküvőszezonra

img_9953.png

Végre itt a május, nemsokára jön a nyár és menthetetlenül elérkezett az idei esküvőszezon is! Természetesen esküvői vendégnek lenni mindig hatalmas öröm, ugyanakkor, ha bizonytalanok vagyunk a ruhaválasztás illetően, sokszor az előkészületek nehézkesek tudnak lenni. A mai blogbejegyzésben ebben szeretnék Neked segíteni: 10+1 stílustippet osztok meg, amit esküvői vendégként érdemes megfogadnod, hogy ezen az ünnepi eseményen semmiképp se nyúlj mellé ;) A tippek után a poszt végén találod a gyűjtésemet egy képgalériába szedve!

 img_9867.JPG

1. Kövesd az esküvő tematikáját

Amit elsőként érdemes tisztázni: van-e az esküvőnek bármilyen különleges tematikája, kéri-e az ifjú pár, hogy bizonyos stílusú vagy éppen színű ruhát viseljenek majd az egybegyűltek. Mindenképp csekkold tehát, hogy van-e bármilyen dress code a meghívón feltüntetve, és ha igen, feltétlenül tartsd magad hozzá ;)

 

2. Ne feledd: ez a menyasszony nagy napja

Így hát ne öltözd túl a menyasszonyt, és az őt megillető fehér színt se vedd el! Ezt a két tabut mindenképp tartsd szem előtt a készülődésed során.

img_9868.JPG

3. Csak kényelmesen egész nap és egész éjjel

Az esküvői ruhák nem feltétlenül szoktak trendet követni, sokkal fontosabb ennél, hogy olyan outfitet válasszunk, amely kényelmes, és persze egyúttal stílusos is. Jó választás például egy maxiruha, mivel ez akkor is elegáns tud maradni, ha tánc közben az éjszaka során már lekerül a lábunkról a magassarkú.

 

4. Kerüld a tabuszíneket

Ahogyan említettem, a fehér, törtfehér árnyalatokat meg kell hagyni a menyasszonynak, míg egyszínű feketébe a komor üzenete miatt nem szabad öltözni. A piros még az a szín, amit érdemes elkerülni - kivéve, ha nem egyszínű szettben öltjük magunkra, hanem például virágmintákkal megbontjuk.

 

5. Öltözz vidámba

A fenti tabuszíneket tehát felejtsd el, cserébe bátran nyúlj olyan vidám színekhez, mint mondjuk a kék, zöld vagy akár a sárga. Sőt, egy kék ruhát például frappáns módon feldobhatsz egy sárga kiegészítővel, de a komplementer színek más-más párosításban is kitűnően működnek egymással.

 img_9871.JPG

6. Nadrág vagy szoknya?

Én amondó vagyok, hagyjuk meg a nadrágot a pasiknak ;) Amit helyette javaslok: koktélruhák, maxiruhák, vagy éppen egy harmonikusan összepasszoló felső-szoknya kombináció. Ha mindenképp nadrágos vagy, akkor talán inkább overál formájában javaslom magadra ölteni.

 

7. Ruha helyett kétrészes

Ahogyan az előző tippben írtam, a színben összeillő kétrészes szett is jól tud kinézni, vagy éppen egy egyszerű jellegű blúz egy extravagáns szoknyával megint jól mutat. A lényeg: bátran hordd, amit szeretsz, és ha ez nyáron mondjuk a virágminta, nyugodtan beemelheted azt az esküvői outfitedbe.

 

8. Menj tutira, ami a cipőt illeti

Természetesen a legtutibb cipőválasztás az, ami sok-sok órán át kényelmes tud lenni, különben a feltört láb könnyen elrontja számodra az egész napot. Az én javaslatom az alacsonyabb sarkú, például tömbsarkú vagy kockasarkú magassarkú, ami például a fűbe se süpped bele. Vagy akár választhatsz mellé speciális sarokvédőt is!

 img_9869.JPG

9. Harisnya: yay vagy nay?

Nem tudom, kinek mi célt szolgál a harisnya - nyáron nyilván a melegítés kiesik. Ha azért szeretsz harisnyát húzni, hogy a bőrtónus egyenletesebbnek tűnjön, szerintem akkor is van jobb megoldás. Ellenben csomó dolgot tudnék most felsorolni, ami miatt nem ajánlom, hogy harisnyába bújj: a legtöbb természetellenesen csillog, nyáron túlságosan melegít, szandállal tilos hordani, és hát szinte lehetetlen küldetés olyan darabot választani, ami tökéletesen illik a bőröd színéhez, és semmilyen szinten nem üt el. 

#styledbycsillu tipp: ha egy mód van rá, én lebeszélnélek a harisnya használatáról. Mit ajánlok helyette? Képzeld, lehet szuper "harsinya spray-ket" kapni, de a tökéletes lábak elérésében az is segít, ha egy kis barnítókrémet keversz a testápolódhoz, és egyenletesen felviszed a lábaidra.

 

10. Egy jól megválasztott kiegészítő mindig sokat jelent

Sokat dobhat a megjelenéseden például egy jópofa öv, ami kiemeli a derekad. Az idén divatos rojtos fülbevaló is jó választás lehet, ha valóban elegáns, és nem a fesztiválokra készült ;) A borítéktáska is nagyon stílusos kiegészítő, és bátran nyúlj kiugró, vidám színekhez!

 

+1 Kövesd a 2019-es trendeket

Ha szereted és követed is a divatot, tehát mindenképp úgy érkeznél az esküvőre, hogy megjelenjen rajtad egy olyan apró részlet, minta, vagy anyagválasztás ami trendi idén, akkor szemezgess ezek közül: asszimmetrikus ujjak, élénk színek, virágminták, szatén anyagok, fodrok, tüll és csipke, gyöngy részletek.

 

 

képek forrása: Pinterest, ASOS, Home of Fashion, Zara, Mango

Te hány esküvőre vagy hivatalos idén? 

 

Ha tetszett a poszt, kövess itt a blog.hu-n, naponta frissülő tartalomért pedig kövess az Instagramon és érdemes Facebookon is lájkolnod az oldalam :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://styledbycsillu.blog.hu/api/trackback/id/tr6014013242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Instagramon is!

Címkék

beauty (1) celebrity (8) divat (4) divattipp (22) esküvő (1) fashion (3) fashionweek (7) furdoruha (2) gála (5) halloween (1) hollywood (2) hordjmagyart (9) insta (2) kisfekete (3) nyár (1) ősz (2) outfit (18) stylist (8) tavasz (1) travel (6) trend (18) wishlist (13) xmas (1) Címkefelhő

Csatlakozz

süti beállítások módosítása